Hart voor de schepping

Geschreven door Werkgroep Groene Kerk op . Gepost in Actueel

Hart voor de schepping

De werkgroep "Groene Kerk" is een aantal keer bij elkaar gekomen om te brainstormen over:
• God als Schepper
• De Schepping als "gave"
• Leven in verbondenheid met de schepping.
• Zorg voor de schepping als opdracht, Genesis 1

D.m.v. deze gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat het belangrijk is om Hart te hebben voor de schepping omdat het een gift van God is. Hij heeft aan ons de opdracht gegeven om goed voor de schepping te zorgen! We willen daarom als werkgroep, u als gemeente, enthousiast maken om hart te hebben voor de schepping!
Het leven en de ons omringende wereld beschouwen als een gave van God, die we in dankbaarheid mogen ontvangen en waarin we de liefde van God mogen ervaren. Dit betekent dat het belangrijk is om bewust te worden van wat er met het milieu gebeurt en dat we kunnen vaststellen wat van waarde is en daarnaar te handelen. Niet vragen wat de aarde oplevert maar hoe gebruiken we hem! Wij als mens zijn onderdeel van de natuur, als wij die natuur vergiftigen, vergiftigen wij onszelf!
In de komende tijd wil de werkgroep aandacht, dankbaarheid en betrokkenheid uitdragen voor onze medemens en de omringende wereld. We willen kijken of we als Maranatha-gemeente achter een "Groene Kerk-label" kunnen staan en hoe we kunnen voldoen aan die voorwaarden. Hierover wordt u t.z.t. nog verder geïnformeerd.

GROENE TIP :
Als u zich bewust wilt worden van uw omgang met het milieu dan kan u uw ecologische voetafdruk bepalen in een test. Deze test is te vinden via http://voetafdruktest.wnf.nl/ Deze voetafdruktest brengt in kaart welke impact uw/ jouw persoonlijke levensstijl heeft op onze aarde. Aan het eind van de test krijg u/ je tips om uw/ je voetafdruk te verkleinen. Samen geven we de aarde door!

De werkgroep Groene Kerk.