Geschreven door Anja Brinkman op . Gepost in Actueel

Bezoek ds. Hagob en Libanese avond een daverend succes!

Begin mei is ds. Hagob Akbasharian uit Libanon bij onze gemeente op bezoek geweest. De Libanese avond in de Mulderschuur op zaterdag 6 mei, was een daverend succes. Gedurende de week ervoor werden diverse voorbereidingen getroffen en is zaterdag overdag met een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan een 4 gangen diner in Libanese stijl. Ook dominee Hagop en student Lori hielpen mee met de voorbereidingen voor het eten.

Met zo'n 50 man zat de Mulderschuur 's avonds echt vol! De studenten Haiko en Lori verzorgden traditioneel Libanese muziek die gepaard ging met verhalen van ds. Hagop Akbasharian. Aan het einde van de avond kregen we een Libanese dans aangeleerd. Er was ook veel ruimte voor ontmoeting met elkaar, of aldus een deelnemer "dit is hoe ik gemeente zijn voor me zie!" en, "wat een bijzondere avond". We kijken terug op een zeer geslaagde avond, die zo'n € 1775,00 euro heeft opgeleverd ten bate van de zomeractiviteiten voor kinderen op de kostschool in Anjar Libanon, die niet het niet kunnen betalen of naar huis kunnen. Heel veel dank aan de donateuren, sponsoren en vrijwilligers die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt en waardoor alle donaties van de avond zelf naar Libanon kunnen!

2017-03-06-Libanon (1)

2017-03-06-Libanon (2)

2017-03-06-Libanon (3)

Op zondag 7 mei, heeft ds. Hagob zijn medewerking verleend aan de ochtenddienst, met als thema 'het gif van het verleden'. Lori en Haiko hebben ook muzikaal bijgedragen en diverse Armeense liederen ten gehore gebracht. Het was bijzonder dat Lori ook samen met muzikanten uit de Maranathakerk de voor ons bekende liederen in de rest van de dienst mee speelde! Tijdens de dienst, heeft ds. Hagob ook een bijzonder hand-geborduurd kleed met de goede herder aan de gemeente overhandigd namens hun gemeente in Anjar, als teken van de verbondenheid tussen de gemeentes. In Anjar hebben ze precies hetzelfde kleed op de preekstoel. Na afloop van de dienst was er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van koffie, en Libanese cake en koek (gebakken door Piet van Roest!). 's Avonds in de dienst die geleid werd door ds.Troost, hebben Lori en Haiko ook muzikale medewerking verleend.
Voor dat Ds. Hagob weer naar Libanon vertrok, vertelde de werkgroep dat hij erg was bemoedigd door zijn bezoek aan onze gemeente, en liet weten dat de gemeente in Anjar regelmatig aan de Maranathakerk denkt in hun gebeden.

Wilt u bijdragen aan het werk van ds. Hagob voor het onderwijs en opvang van Libanese kinderen in nood en vluchteling kinderen uit Syrie? Donaties zijn altijd van harte welkom op rekeningnummer NL79RABO0337403724
Wanneer u specifiek wilt bijdragen aan het zomer werk voor kinderen die niet in de vakantie naar huis kunnen, dan kunt u dit vermelden door 'zomerproject Anjar libanon'.