Van uit de kerkenraad

Geschreven door Kerkenraad op . Gepost in Uit de kerkenraad

metvulpenDe kerkenraad deelt u mede dat Ina Hansum om persoonlijke redenen heeft gevraagd om per 1 augustus a.s. haar functie van kerkelijk werker neer te mogen leggen.Zij ervaart haar rol als kerkelijk werker, in combinatie met haar werk in het onderwijs binnen het gezin als een te grote belasting.

In haar motivatie heeft Ina aangegeven dat zij dit besluit met moeite heeft genomen, omdat zij haar werk met heel veel passie en toewijding doet. In haar werk wordt Ina vanuit de gemeente dan ook bijzonder gewaardeerd.Na overweging heeft de kerkenraad ingestemd met dit verzoek. Inmiddels is een procedure gestart voor het opnieuw invullen van de vacature van kerkelijk werker die per 1 augustus ontstaat. Onderdeel van de procedure is dat in verband met financiën er toestemming moet worden gevraagd aan het RCBB (Regionaal College voor de Behandeling van Beheerszaken) alvorens de sollicitatieprocedure kan worden gestart en inmiddels is dit in gang gezet.

Parallel hieraan wordt een profiel opgesteld met daarin omschreven de behoeften en en vereisten voor invulling van deze functie voor onze gemeente. Wij hebben begrip voor de keuze die Ina heeft moeten maken en wensen haar wijsheid en sterkte toe.

Over het verdere verloop en voortgang van de sollicitatieprocedure zullen wij u vanuit de kerkenraad blijven informeren.