Opzet crisispastoraat binnen onze gemeente

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in Uit de kerkenraad

Opzet crisispastoraat binnen onze gemeente
U hebt vast meegekregen dat sinds 1 oktober 2016 ds. Albert Juffer uit Wageningen binnen onze gemeente aan de slag is gegaan als 2e bijstand in het pastoraat. Ds. Juffer is inmiddels voorgegaan in de zangdienst op 2 oktober jl. en zal zondagmorgen 16 oktober aan de gemeente worden voorgesteld.

Als pastorale bijstand fungeert ds. Juffer als tijdelijke opvolger van Mw. Ina Hansum die afgelopen zomer haar werkzaamheden als pastoraal werker heeft beëindigd. De komende maanden gaan we als kerkenraad onderzoeken of er binnen onze gemeente voldoende financiële basis kan worden gevonden om te kunnen komen tot de aanstelling van een full-time kerkelijk werker. U zult daar later meer over horen.

Intussen zijn we heel blij dat Ds. Juffer bereid is om tot aan de zomer van 2017 voor één dag per week ons pastorale team te versterken. Ds. Juffer zal samen met ds. Hansum het crisispastoraat verzorgen voor gemeenteleden tot zeventig jaar. U vindt de contactgegevens in het colofon voorin het kerkblad. Ds. Hansum is voor gemeenteleden tot zeventig jaar het aanspreekpunt. Ds. Hansum en ds. Juffer zullen steeds in goed overleg de taken verdelen.

Zoals bekend werkte ds. Wim Schaap de afgelopen jaren voor één dag per week binnen onze gemeente en verzorgde daarin in het bijzonder het pastoraat in de leeftijdscategorie 75+. We zijn blij dat ds. Schaap in dit overbruggingsjaar nu zijn taak met een halve dag per week wil uitbreiden en de verantwoordelijkheid op zich wil nemen voor de pastorale zorg onder gemeenteleden van 70 jaar en ouder. Omdat ds. Schaap er zodoende ruim honderd adressen bij krijgt zal hij zich vanaf nu ook in het bijzonder richten op pastorale zorg in crisissituaties. Het aandachts-pastoraat binnen onze gemeente wordt vooral gestalte gegeven door de ouderlingen en pastorale medewerkers/-sters.