Viering van het Heilig Avondmaal voor hen die aan huis gebonden zijn

Geschreven door Kerkenraad op . Gepost in Uit de kerkenraad

Viering van het Heilig Avondmaal voor hen die aan huis gebonden zijn

Tijdens bezoeken aan gemeenteleden die via de kerktelefoon met ons verbonden zijn, breng ik weleens het Heilig Avondmaal ter sprake en vraag dan of ze het niet missen. Dan blijkt, dat een enkeling daar ja op zegt.

Nu is er altijd de mogelijkheid, bijvoorbeeld in geval van ziekte, dat men kan vragen of er thuis het Avondmaal gevierd kan worden. Maar daar blijkt de drempel vaak te hoog voor. Maar iemand suggereerde om te zien of er een mogelijkheid bestaat om meerdere gemeenteleden die aan huis gebonden zijn en om welke redenen dan ook niet op zondag naar de kerk kunnen komen op een andere manier en ander tijdstip samen de maaltijd van de Heer te vieren. We hebben daar op de pastoraatsvergadering over gesproken.

Een mogelijkheid zou kunnen zijn om voor die gemeenteleden op zaterdagmiddag, voorafgaande aan de zondag, waarop het Avondmaal gevierd wordt, een korte dienst in de kerk te houden. Maar omdat we geen idee hebben of dit een goed voorstel is, is het juist eerst te peilen of er -en zo ja, hoeveel -gemeenteleden daar aan zouden willen meedoen.

Vervoer naar de kerk hoeft geen probleem te zijn.
Graag nodig ik u daarom uit op dit bericht te reageren voor 14 maart naar: ds.Wim Schaap, Boekvink 38, 3906 AV, Veenendaal, tel. 824540. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.