Belijdeniscatechese 2017-2018: Weten wat je gelooft

Geschreven door Ds. J. Hansum op . Gepost in Uit de kerkenraad

Na de zomer start er weer een nieuwe belijdenisgroep van mensen die zich met elkaar en onder mijn leiding willen verdiepen in hun geloof en dat proces willen afronden met het doen van openbare geloofsbelijdenis op zondagmorgen 25 maart 2018. Ook zij die nog niet zeker weten of ze belijdenis willen gaan doen maar het wel fijn en nuttig vinden om een cursus geloofsverdieping te gaan volgen zijn op deze groep van harte welkom.

We gaan aan de slag met een splinternieuw boek: "Dogmatiek voor iedereen", geschreven door Almatine Leene en Wim Markus. Aan de hand van dit heldere, eigentijdse en aansprekende boek gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen als: Hoe denk ik als christen over schepping en evolutie? Waarom kwam Jezus op aarde? Wie is de Heilige Geest? Hoe leidt God ons leven? Wat is bidden? Op welke manier is de Bijbel Woord van God? Wat weten we over hel, hemel en het hiernamaals? En nog vele andere boeiende en wezenlijke onderwerpen.

Het is de bedoeling dat we in de periode september 2017 t/m maart 2018 ongeveer 15 keer bij elkaar komen op maandagavonden van 20-22u in onze kerk.
Spreekt dit u/jou aan? Neem dan contact op met ds. Jaap Hansum 06-33021246, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.