Terugblik op bevestiging & afscheid van ambtsdragers

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in Uit de kerkenraad

Op zondagmorgen 4 juni namen we afscheid van een drietal ambtsdragers te weten Gert van Eck, Joop van de Kaa en Evert van de Top. Ook langs deze weg zeggen we hen dank voor hun toewijding en inzet. We wensen jullie alle goeds en Gods zegen en weten ons blijvend met elkaar verbonden. In dezelfde dienst verwelkomden we een viertal nieuwe gezichten binnen de kerkenraad. Vera Hogewoning-Remijn (ouderling-scriba), Ernst van Maanen en Niels Uenk (ouderling-kerkrentmeester) en Pieter van Leusden (voorzitter diaconie). We zijn heel blij met de bereidheid van deze gemeenteleden om de gemeente te dienen en te leiden. Ter bemoediging kregen zij de volgende worden mee:

Vera: 16 Moge God de Vader vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, 17 zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. (Efeziërs 3:16-17)

Ernst: 15 Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. 16 Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde. (Efeziërs 4:15-16)

Niels: 19 Zo bent u dus geen vreemdelingen of gasten meer, maar burgers, net als de heiligen, en huisgenoten van God, 20 gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, met Christus Jezus zelf als de hoeksteen. 21 Vanuit hem groeit het hele gebouw, steen voor steen, uit tot een tempel die gewijd is aan hem, de Heer, 22in wie ook u samen opgebouwd wordt tot een plaats waar God woont door zijn Geest. (Efeziërs 2:19-22)

Pieter: Volg het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, 2 en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God. (Efeziërs 5:1-2). Onze gebed is dat God zelf deze woorden zal vervullen in jullie dienst aan Zijn Koninkrijk en onze gemeente de komende jaren.