Informatie bij de kerkdiensten

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in Uit de kerkenraad

Bij gebrek aan dopelingen zal er op 21 januari a.s. geen doopdienst gehouden worden. De eerstvolgende doopdienst zal gehouden worden op zondagmorgen 18 maart.

Zondagmorgen 28 januari wordt de jaarlijkse schoolkerkdienst gehouden. Als voorgangers van de verschillende Lunterse kerken hebben we deze dienst voorbereid samen met leerkrachten van de verschillende scholen. Thema is dit jaar 'Ik zal er zijn' en in de dienst staan we stil bij het wonderlijke verhaal van brood dat uit de hemel valt tijdens de reis van de Israëlieten door de woestijn. We zullen vast weer heel wat fraaie knutselwerkjes te bewonderen zijn in onze kerk.

IONA-zangdienst op 18 februari m.m.v. Cantorij uit Houten
Op 18 februari zal de zangdienst om 19.00 in het teken staan van liederen uit IONA. Iona is, naast een eiland in Schotland, ook een christelijke oecumenische gemeenschap die gevestigd in Iona en Glasgow in Schotland. De gemeenschap zet zich in voor vrede, sociale gerechtigheid en duurzaamheid. De afgelopen jaren zijn liederen die in deze gemeenschap geschreven zijn (vaak herkenbaar aan schrijver John Bell), deels vertaald naar het Nederlands. In het nieuwe liedboek staan 22 liederen die uit Iona komen en nog meer die uit deze traditie geïnspireerd zijn. Zie voor meer informatie: http://www.ionagroep.nl/liedboek2013.htm). De cantorij uit de protestantse gemeente Houten, onder leiding van Anja van Velzen, zal in deze dienst Iona-liederen ten gehore brengen en ons allen begeleiden in het (leren) zingen van deze liederen. Het beloofd een prachtige dienst te worden, dus reserveer zondag 18 februari om 19.00 alvast in de agenda! Hopelijk tot ziens! De zangdienstcommissie