Gezocht: Ruimte in uw hart en uw huis!!

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in College van diakenen

Dringend Gezocht: Ruimte in uw hart en uw huis!!
2014-11-GastgezinnenDe diaconie van uw Maranathakerk vormt samen met de diaconieën van de Hervormde Oude Kerk, de Gereformeerde Kerk en de Hersteld Hervormde Kerk de Stichting de Vluchtheuvel. Tijdelijke opvang in gastgezinnen is een onderdeel van de Vluchtheuvel. Gastgezinnen stellen hun huis open om mensen op te vangen als die door omstandigheden even niet thuis kunnen zijn/blijven. Het gaat daarbij om volwassenen, jongeren en kinderen.

Het kan gaan om laagdrempelige opvang, om crisisopvang, weekendopvang of om tijdelijke opvang. Het gaat daarbij dus vooral om een stabiele en veilige plek. Gastopvang is niet bedoeld voor mensen die verslaafd zijn aan drank of drugs, of te maken hebben met zware psychiatrische problematiek.

Door de gewijzigde wetgeving per 1 januari jl. neemt de hulpvraag toe. Helaas kunnen wij momenteel vaak niet voldoen aan de verzoeken vanwege het tekort aan gastgezinnen. Wij doen daarom een dringend beroep op wat ruimte in uw hart en uw huis: Laat uw hart spreken en meld u aan als gastgezin. Als u geïnteresseerd bent of nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met Henny Neutel (telefoon 06-16930139 of 482309).