Algemene kerkelijke informatie

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in College van diakenen

De Vluchtheuvel Lunteren: Activiteit 2017-2018
vluchtheuvelHet komende seizoen start De Vluchtheuvel Lunteren met bijeenkomsten rondom het thema: Omgaan met zingeving en levensvragen van jong tot oud.
Plaats: Muldersschuur: Roskammersteeg 5 Lunteren
Inloop: 19.30 uur
Lezing: 20.00-21.30 uur

10 oktober2017
Door: Ria Scheltens, voor ouders van kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Elk kind stelt vragen. Vragen over het leven, over God en de zin en onzin van dingen. Tijdens deze bijeenkomst vertelt ds. Ria Scheltens over het belang van het voeren van gesprekken met kinderen. Ds.Ria Scheltens is leerkracht aan de Sprong te Lunteren en vanuit de praktijk vertelt zij ons wat ouders, opvoeders en verzorgenden daar van kunnen herkennen en leren.

23 januari 2018
Door Marcel Wielhouwer, geestelijk verzorger en ethiekadviseur bij Opella: "Ouderen en omgaan met levensvragen". Het gaat om dagelijkse en existentiële zingeving. Van 'wat maakt de dag de moeite waard' tot 'wat maakt het leven de moeite waard'. Omgaan met levensvragen heeft raakvlakken met spiritualiteit, levensbeschouwing, inspiratie en waarden. Het gaat om aandachtig luisteren en samen stil zijn, maar ook om helpen zoeken naar antwoorden.

Koffie inloopochtenden elke dinsdagochtend
inkopjekoffieAfgelopen dinsdag 15 augustus 2017 was de laatste bijzondere inloopochtend in het zomerseizoen voor senioren in de Muldersschuur. Zes maal werd er door verschillende personen een praatje gehouden over: de Remeker kaasboerderij, het Leger des Heils, ouderenzorg in Ede. Daarnaast was er een roofvogelshow en een 'kunst of kitsch' morgen. Dinsdag jl. liet de aangekondigde spreker verstek gaan, maar gelukkig kon Joost Versteeg op het laatste moment een verhaal vertellen over de Lunterse beken, de geschiedenis van de Veluwse beken en wat zich daar rondom heen afspeelde. De ca. 40 senioren genoten afgelopen zomer van alle ochtenden dankzij de inzet van de vrijwilligers. Speciaal voor Marianne en Joost dank voor het diverse aanbod aan praatjes van de zes geslaagde ochtenden. De rest van het jaar is de Muldersschuur ieder dinsdagmorgen een plek waar de senioren elkaar ontmoeten bij een kopje koffie. Dus wees welkom!

En denkt u nu, ik zou wel een keer een ochtend mee willen helpen in de Muldersschuur, neemt u dan contact op met Henny Neutel (0318-482309).