Actie voedselbank Ede

Geschreven door Henny Neutel op . Gepost in College van diakenen

metlettershelpoprugDe Voedselbank Ede helpt mensen, die onder het bestaansminimum leven. Elke week komen de deelnemers hun voedselpakket ophalen, op vertoon van een voedselbankpasje en een identiteitsbewijs. Het pasje krijgen de deelnemers nadat ze zich hebben aangemeld via een van de hulpverlenende organisaties waar de voedselbank mee samenwerkt. Deze hulpverleners bepalen op grond van vastgestelde criteria of mensen in aanmerking komen voor hulp en een tijdelijke verstrekking van een voedselpakket.

De hulp bestaat uit het wekelijks verstrekken van een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket. Om de deelnemer te helpen financieel weer op eigen benen te staan wordt altijd doorverwezen naar hulpverlenende instanties. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn. Van de cliënten wordt verwacht dat ze bereid zijn mee te werken aan het oplossen van hun probleem, door hulp te aanvaarden, zodat men niet in een uitzichtloze situatie blijft zitten. Het is een doelstelling van de Stichting om mensen te helpen zo snel mogelijk weer hun eigen leven in te richten zonder de pakketten van de Voedselbank. De pakketten moeten bij de Voedselbank worden opgehaald; dat stimuleert de cliënten om uit het sociale isolement te komen, waarin zij vaak verkeren. Het verzorgingsgebied van de voedselbank is de gehele gemeente Ede, dus ook inwoners van Bennekom, Otterlo, Harskamp, Lunteren, Ederveen en Wekerom kunnen een beroep doen op de Voedselbank.

De voedselpakketten worden o.a. samengesteld uit levensmiddelen, die niet meer via de normale distributieketen kunnen worden uitgezet. Deze levensmiddelen worden beschikbaar gesteld door producenten en handelaren. Ook ontvangen zij van betrokken burgers voedsel vanuit inzamelingsacties. Zo werken de vijf Lunterse kerken samen. Iedere kerk verzorgd gedurende twee maanden per jaar de ondersteuning vanuit Lunteren. In januari en februari 2018 staat de kratten, bestemd voor de Voedselbank, weer in onze kerk. Als diaconie willen we u vragen of u weer meehelpt om deze kratten te vullen. Vanuit de Voedselbank is er vooral behoefte aan houdbare producten zoals blikken vis en/of groenten, koffie, thee, rijst, macaroni, zonnebloemolie etc. Ook toiletartikelen zoals tandenborstels, tandpasta, shampoo en doucheschuim zijn geliefde producten. Helpt u ook deze keer weer mee om de kratten te vullen? U kunt uw producten doneren op zondag, en op de meeste avonden (als de kerk open is). Alvast hartelijk dank.

januari en februari Maranathakerk
Het inzamelpunt is in de hal van de kerk. 's Avonds en op zondag voor kerktijd.
Of overdag als er activiteiten zijn.

Producten die de Voedselbank goed kan gebruiken zijn:
- rijst en pasta producten +sauzen
- groenteconserven
- broodbeleg (houdbaar)
- houdbare soepen, droog of nat
- koffie/koffiemelk

Daarnaast is er ook behoefte aan;
- zeep - shampoo - wasmiddel - tandpasta

Mogen we weer op uw bijdrage rekenen?

Contactpersoon Maranathakerk
Namens de diaconie: Henny Neutel (tel. 482309)