Collecte tijdens de komende erediensten

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in College van diakenen

Collectedoel 18 februari 2018 : Voor de Libanoncommissie
We collecteren voor de kinderen in Anjar. Werkgroep Libanon Maranathakerk. HELPT U OOK MEE? Wij blijven inzamelen voor "Adopteer nu een scholier(e) in Anjar Libanon" Dat kan met een maandelijkse bijdrage of een éénmalige gift! Eén jaar onderwijs kost per kind € 1200,- Help ook en doneer op NL79 RABO 0337 4037 24
o.v.v. adoptie scholier. (elke gift is welkom). Vragen kunt u mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Collectedoel 4 maart 2018: Sterke vrouwen opleiden op Papoea – Indonesië
Overal in West Papoea zijn vrouwen actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Dat is hard nodig maar niet vanzelfsprekend in een maatschappij, waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Veel van hen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W leidt vrouwen op, zodat ze vol zelfvertrouwen kunnen bouwen aan de kerk en de samenleving. Het grootste centrum van P3W staat in Padang Bulan, vlakbij Jayapura. Hier kunnen vrouwen terecht voor een cursus diaconaal werk van negen maanden. Wie niet (voldoende) kan lezen of schrijven, krijgt vooraf een alfabetiseringscursus van drie maanden. De meeste vrouwen die deze cursus volgen, komen van ver. Ze verblijven in het internaat van het centrum. Vaak hebben ze na de basisschool geen opleiding meer gevolgd. Ze weten nauwelijks hoe het leven er buiten hun dorp uit ziet. Een opleiding bij het P3W levert hen geen diploma op, maar wel een brede basisvorming. Hierdoor kunnen ze hun leven beter inrichten. Vrijwel alle vrouwen die cursussen van de P3W hebben gevolgd, vervullen een voortrekkersrol in het dorp waar ze vandaan komen. Ze hebben meer kennis gekregen over de wereld buiten hun dorp. Zij richten vrouwenverenigingen op, leiden alfabetiseringscursussen en geven betrouwbare informatie over ziekten zoals aids. Ze zijn ook in staat om vrouwen te helpen die lijden onder geweld in hun gezinnen.