Maandelijkse derde collecte

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in College van kerkrentmeesters

metbeeldbuisvoorhoofdKerkTV
Waar de kerktelefoon destijds nieuwe mogelijkheden bracht om gemeenteleden op afstand de kerkdienst mee te laten maken is er inmiddels een verdere ontwikkeling waarmee de kerkdienst ook op afstand bekeken kan worden; KerkTV.

KerkTV is door veel kerken in Nederland al ingezet met goede resultaten. Vanuit huis of (bijvoorbeeld) vanaf uw vakantieadres kunt u de dienst dan in geluid en beeld meebeleven. Nu steeds meer "multimedia" gebruikt wordt is deze beeldoverdracht ook geen overbodige luxe meer. De KerkTV technologie is inmiddels dusdanig ontwikkeld dat het ook eenvoudig is om een inbreuk op de privacy te voorkomen; bij het avondmaal bijvoorbeeld kan worden ingezoomd op het bloemstuk zodat de deelnemers aan het avondmaal niet in beeld komen. Vanuit onze Maranathakerk willen we hier daarom ook mee aan de slag! Om KerkTV in gebruik te nemen is naast een investering in camera's en mix-apparatuur ook een nieuwe "montage hoek" nodig waar 2 tot 3 personen de regie kunnen voeren. Om dit te kunnen bekostigen vragen we uw bijdrage middels de derde collecte. Verdere informatie zal volgen via de beamer.

Bij voorbaat dank!