Wie is ds. Albert Juffer?

Geschreven door uit het Kerkblad op . Gepost in Predikanten

Wie is ds. Albert Juffer?

Wil je iets over jezelf vertellen? Zeker, maar wat willen de mensen van de Maranathakerk weten? Of ik ook getrouwd ben misschien en of we kinderen hebben? Ja, met Greet, en we hebben zes kinderen en veertien kleinkinderen waaronder ook pleegkinderen. De vier dochters hebben allemaal een baan met een therapeutische kant, drie gerelateerd aan het onderwijs en een in een ziekenhuis. Dat hebben ze van hun moeder. De zonen zijn techneut. Dat hebben ze niet van hun vader.

We zijn samen begonnen in Stolwijk. Mijn vrouw was toen juf. Ik studeerde nog en had een baantje op de universiteit. De eerste gemeente was Nieuw-Beijerland. Daarna brachten we een winter door in het zendingshuis in Oegstgeest ter voorbereiding op uitzending naar Kenia. Daar werd ik docent aan St. Paul's Theological College in Limuru, in de buurt van Nairobi.
Na Kenia streken we neer in Veenendaal, wijkgemeente West. Greet werd er weer juf, onder andere bij het bijzonder onderwijs. Na ruim elf jaar volgde de deelgemeente in Putten, de Andreaskerk. Mijn vrouw had er in de buurt een baan op een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Na zeven jaar Putten kwam Rhenen, de gemeente rond de Cunerakerk.

Terugkijkend heeft de focus van mijn werk als predikant gelegen op toerusting en jeugd- en jongerenwerk. De meest ingrijpende vragen waar de gemeenten die ik diende mee bezig waren betroffen de liturgie, de doop (volwassendoop of kinderdoop, opdragen, overdopen) en homoseksualiteit.

Maar wat voor gemeente komt er eigenlijk samen in de Maranathakerk? Ik ben benieuwd. Het is altijd even zoeken naar je plek. Laten we hopen en bidden dat dat lukt.