Geloven zoals je bent...

Geschreven door Caroliene vd Berg op . Gepost in Taakgroep Jeugd

Omdat er meer kinderen zijn, die niet vanzelf groot worden en een diagnose als AD(H )D, Autisme of een andere hebben en soms niet, willen wij in onze gemeente hier aandacht voor vragen.

Begin van het seizoen hebben we Anneke Eveleens van Timotheus in ons midden gehad. Zij heeft ons eea verteld over kinderen met AD(H )D en Autisme en hun geloofsbeleving. Dit heeft ons nieuwe inzichten gebracht en ook handvatten, die wij eventueel in onze gemeente op kunnen pakken. We hebben vooral geleerd om met een andere bril op naar deze kinderen te kijken. Niet wat een druktemaker, wiebelkont, angsthaas, rotkind of wat voor negativiteit dan ook, maar wat maakt dat dit kind doet wat hij of zij doet. Om hierin verdere concrete stappen te nemen, hebben we u als ouders nodig en willen we u van harte uitnodigen om met ons in gesprek te gaan.
Ik weet dat de drempel heel hoog kan zijn, omdat je al zo vaak stuk bent gelopen op onbegrip of omdat je moe bent van het vechten voor je kind. Of omdat je denkt "in de kerk mag mijn kind toch wel gewoon zijn wie hij of zij is" en dat klopt, maar om deze kinderen de plek in de kerk te geven, die zij verdienen is een uitdaging. Die willen wij aangaan!
We hopen jullie te ontmoeten op de avond, die we binnenkort zullen organiseren. Of neem contact met één van ons op. We willen graag naar je luisteren en zoeken naar de juiste handreiking voor jullie kind. Aan de gemeente zou ik willen vragen om ook die andere bril op te zetten. En op die manier naar kinderen en hun ouders te kijken en uit het oordeel te blijven. God heeft een plan met ons allemaal. En ik weet zeker dat Hij voor deze speciale kinderen ook een speciaal plan heeft. Het is aan ons om deze kinderen de ruimte en de plek te geven, zodat ook hun gaven en talenten, net als bij alle andere kinderen tot hun recht komen. Zo helpen we elkaar te worden, wie God bedoelt heeft om te zijn. En dan zullen we ons verwonderen over de ander en over onszelf.

Beppie van den Top, Caroliene van den Berg en Marielle de Bruin namens alle leiding van de peuterdienst, knd en catechese.

2016-01-24-Gedicht