Vesperdienst 17 december 2017

Geschreven door Taakgroep Liturgie & Erediensten op . Gepost in Taakgroep Liturgie en eredienst

In de avonddienst van zondag 17 december zal er een 'vesper' worden gehouden. Vespers (ook wel avondgebeden genoemd) behoren tot de getijden in de Rooms-katholieke en Oosters-orthodoxe Kerk en worden gebeden om 17-18 uur. Het woord komt uit het Latijn, van vespera dat avond betekent. In de protestantse traditie wordt met een vesper een avonddienst bedoeld waarin veel ruimte is voor stilte, meditatie, gebed en zang. De nadruk ligt in een vesperdienst dus wat minder op de verkondiging en wat meer op verstilling en overweging, op het vertoeven in Gods aanwezigheid.

De vesperdienst van 17 december zal worden geleid door onze ouderling Vorming en Toerusting br. Kees Verduijn die zelf goed is ingevoerd in de kloosterspiritualiteit. Ook enkele andere gemeenteleden zullen aan deze vesperdienst bijdragen. Bij wijze van experiment is het de bedoeling om deze vesperdienst in de zijzaal van de kerk te houden zodat er een wat meer besloten en intieme sfeer ontstaat. We zijn benieuwd hoe we als gemeente een avonddienst in deze vorm zullen ervaren en bij een positieve evaluatie kunnen we overwegen of we de vesperdienst met enige regelmaat kunnen laten terugkomen op zondagavonden. Uw reacties op deze vesper zijn welkom bij de taakgroep Liturgie en Eredienst : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kunt u sowieso uw reacties op kerkdiensten kwijt.