Help mee....voor Libanon

Geschreven door John Veldhuizen op . Gepost in Taakgroep Missionaire Gemeente

Logo handen vlaggen2Helpt u ook mee met de actie "Adopteer een scholier in Anjar Libanon"

Werkgroep Libanon is ontstaan op verzoek van de Algemene Kerkraad van de Maranathakerk.

De kerkraad van de Maranathakerk heeft een samenwerkingsverband met de Armeens Protestantse Kerk in Anjar Libanon. De voorganger van deze gemeente is ds Hagop Akbasharian, die daarnaast ook directeur is van de lokale school en verantwoordelijk voor een aan de school verbonden internaat. Anjar ligt zo'n 25 kilometer vanaf de Syrische grens en wordt overspoeld door vluchtelingen. Heel wat Syrische kinderen worden opgevangen op het internaat en/of gaan naar de protestantse school zonder dat zij of hun ouders daarvoor kunnen betalen. Daarom willen we de protestantse gemeenschap van Anjar helpen om de opvang en het onderwijs van deze kinderen mogelijk te maken. Hiervoor is de Maranathakerk de actie gestart: "Adopteer een scholier". Er zijn in onze gemeente al zo'n 60 gezinnen die het doel financieel steunen. Maar de nood is hoog en we hebben als doel gesteld dat we een klas met 20 kinderen willen helpen. Dat komt neer op een bedrag van bijna € 25.000,-. We hebben nu al zo'n € 3000,00. Dus om dat bedrag bij elkaar te verzamelen hebben we alle hulp nodig die we maar kunnen bedenken. De werkgroep is daarom erg blij dat naast de vele gemeenteleden ook de kinderen van onze Maranathagemeente mee willen sparen voor de schoolkinderen in Anjar Libanon. Voor zondag 6 maart a.s is ds. Hagop Akbasharian in onze gemeente uitgenodigd en kunnen we met hem kennis maken en meer horen over hoe het gaat in Anjar.

Help u ook mee?

Een donatie kunt u overmaken op rekeningnummer NL79RABO0337403724. Ook liggen er op het tafeltje in de hal van onze Maranathakerk speciale "Adopteer een scholier in Anjar Libanon" projectzakjes en die mogen het hele jaar door gevuld in de collecte zakken worden gedaan.

Heeft u een vraag?