Bezoek Ds. Hagop Abkasharian

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Taakgroep Missionaire Gemeente

(4-7 maart 2016)

Hagop Akbasharian uit onze Libanese zustergemeente is op bezoek geweest. Deze predikant is in Anjar, een stadje dat in de vorige eeuw is ontstaan uit de verstrooiing van het Armeense volk, zowel dominee van de Armeens-protestantse kerk als directeur van een christelijke scholengemeenschap met een internaat. Door de toestroom van nieuwe vluchtelingen uit Syrië is de druk om jeugd, ook die met een sociale zwakkere achtergrond, scholing en een veilig thuis te bieden daar alleen maar toegenomen.

We wilden zo veel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om hem te ontmoeten en over Anjar geïnformeerd te worden. Hagob is tijdens zijn bezoek dan ook weinig rust gegund geweest. Na aankomst op Schiphol bracht onze voorganger hem naar het Ichthus College in Veenedaal waar hij een aula vol jongeren toesprak. Vervolgens had Hagop op de CHE in Ede een ontmoeting met studenten en docenten van de academie theologie. 's Avonds maakte hij kennis met leden van de kerkenraad en het Libanon-team. Op zaterdag is hij meegenomen op een sightseeing naar Madurodam en het strand van Scheveningen en bezocht hij een concert in de Oude Kerk van Lunteren. We hebben ds. Hagop zondag in de Maranathakerk kunnen horen voorgaan. Een veertigtal mensen bleven ook na de dienst om meer van hem te horen en om vragen te stellen. Ds. Hagop voelde zich bemoedigd door ons medeleven, de gebeden en de eerste financiële steun ( € 7.500,-).
Libanon is het land van de ceders. Het was daarom leuk hem op zondag, toen we na de maaltijd wandelden door bossen, hem de ceders van Lunteren in het pinetum achter de Lunterse Boer te laten zien.
Na interviews met kranten en een bezoek aan het Landelijk Dienstencentrum van de PKN in Utrecht waar hij zowel de scriba als de voorzitter van de landelijke synode heeft ontmoet en uitgebreid sprak met vertegenwoordigers van Kerk in Actie en de GZB was Hagop 's maandags nog bij de tieners van de Maranathakerk voor de afsluiting van het catechese-seizoen. Na afloop kreeg ds. Hagop ook van de tieners het gespaarde geld ( € 325,00) aangeboden, met de vraag om het bedrag te gebruiken voor zijn schoolproject in Anjar.
In de toekomst hopen we door wederzijdse bezoeken de banden met Anjar aan te halen. Voor nu vragen wij allen om aan de gemeente van Anjar te blijven denken in onze gebeden en om haar met bijdragen te blijven ondersteunen.

Werkgroep Libanon Maranathakerk

HELPT U OOK MEE?2016-Anjar-Libanon

Wij blijven  inzamelen voor "Adopteer nu een scholier(e) in Anjar Libanon"
Dat kan met een maandelijkse bijdrage of een éénmalige gift!
Eén jaar onderwijs kost per kind € 1200,-
Help ook en doneer op NL79 RABO 0337 4037 24
o.v.v. Adoptie scholier.(elke gift is welkom)

Werkgroep Libanon Maranathakerk