B1: Boekenkring Neem & Lees

Geschreven door Taakgroep V&T op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Tomás Halik 'Ik wil dat jij bent; over de God van liefde'. Boekbespreking
Ikwildatjijbent9 januari 2018 (aanvang 19.45 uur) wordt het boek van de Tjechische priester Tomás Halík 'Ik wil dat jij bent; Over de God van liefde' besproken .
"Dit ... boek van Tomás Halík (1948), de theoloog-filosoof uit Tsjechië, stamt uit 2012. Het vormt min of meer een eenheid met het in 2014 verschenen Geduld met God en het in 2016 verschenen De nacht van de biechtvader. Het drietal boeken handelt achtereenvolgens over geloof, hoop en liefde. Dat klinkt mooi en opbouwend, maar Halíks boeken zijn niet zomaar 'mooi' of 'opbouwend'. Kenmerkend voor hem is zijn grote openheid voor twijfel, onzekerheid en religieuze desoriëntatie. Hij schrijft met het oog op de Europese cultuur met zijn miljoenen mensen die de kerken hebben verlaten. Halík heeft een zeldzaam scherp inlevingsvermogen, waarmee hij buitenkerkelijke zoekers én kerkgangers weet te bereiken. De dialoog tussen atheïsme en geloof speelt zich vaak af in onze eigen ziel, noteert hij". (Tjerk de Reus, de nieuwe Koers)
Een zeer boeiend en origineel boek voor geïnteresseerde diepgravers die over grenzen durven kijken en bereid zijn om zich te laten raken. De deelnemers lezen het boek voorafgaand aan de bespreking .
Verdere Informatie: Cock Kroon / Kees Verduijn
Inlichtingen en opgave via de website voor 1 januari 2018

aanmelden

Doelgroep Geïnteresseerde diepgravers die over grenzen durven kijken en bereid zijn om zich te laten raken.
Onderwerp Boekbespreking "Ik wil dat jij bent; Over de God van liefde"
Datum 1ste avond: Dinsdag 9 januari 2018
2de avond: april 2018, wordt nader bekend gemaakt.
Tijd 19:45uur
Plaats Maranathakerk
Materiaal Boek
Kosten Aanschaf boek €19,90 – zelf aanschaffen
Contact Cock Kroon - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Kees Verduijn - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgave Via de website Maranathakerk

Tweemaal in dit seizoen wordt er een boekbespreking georganiseerd waarin een boek wordt besproken. Pittige stof voor liefhebbers!Voorafgaand aan de kring lezen de deelnemers zelfstandig het aangekondigde boek. Met alles wat dat aan vraagtekens en uitroeptekens heeft opgeroepen wordt in de kring het gesprek gevoerd.De eerste bijeenkomst bespreken we het boek van de Tjechische priester Tomás Halík (2017) "Ik wil dat jij bent; Over de God van liefde". Utrecht: Boekencentrum. ( ISBN 9789023971351) 191 pagina'sVoor een nadere introductie lezen men de boekbespreking van Tjerk de Reus: https://www.denieuwekoers.nl/3748-2

Informatie over het tweede boek volgt in de loop van het seizoen. De gespreksavonden kunnen afzonderlijk gevolgd worden.