Verslag bezoek symposium Kunst in de Kerk

Geschreven door Janneke v/d Kaa op . Gepost in Taakgroep Vorming en toerusting

Verslag bezoek symposium Kunst in de Kerk 4 november 2017

Als voorbereiding op de komende expositie in onze kerk, bezocht een groepje gemeenteleden zaterdag 4 november jl de Catharinakerk in Culemborg. Daar werd een Symposium van het Platform Kunst & Kerk gehouden, met als thema 'schuren en scheppen, ontregelende kunst in de kerk'. Het Platform zet zich in om kunst en kerk te verbinden door bijvoorbeeld gezamenlijke exposities te organiseren, maar ook individueel met kerken mee te denken, hoe kunst de mensen met de kerk kan verbinden en een middel tot geloofsverdieping / beleving kan zijn. Dat dit op vele manieren kan zijn, werd ons wel duidelijk.

In de middag was het mogelijk om workshops te volgen, kunst te bekijken en proffessionele christen-kunstenaars te ontmoeten, die hun werk toelichtten. De dag werd afgesloten met een gesprek tussen prof. dr. Eep Talstra, kunstenaar Wille Zijlstra en het aanwezige publiek, met als onderwerp ; 'Onttovering? Over kerk en kunst.' Al met al een heel interessant bezoek ;

We gingen naar huis met genoeg stof om over na te denken en inspiratie om te verwerken.