Maak kennis met... Diana Ploeg –van de Hee

Geschreven door Diana Ploeg –van de Hee op . Gepost in Maak kennis met

Ploeg –van-de-Hee-DianaMaak kennis me Diana Ploeg –van de Hee (1986)

Samen met mijn man Reinald en onze 3 jongens Rens (7 jaar), Mees (5 jaar) en Siem (3 jaar) wonen wij aan de Achterstraat 7 in Lunteren. Ik ben nu bijna 3 jaar lid van de Maranathakerk. Voor die tijd gingen wij naar de Ark in Ede. In deze gemeente zijn Reinald en ik getrouwd en hebben we samen belijdenis van het geloof mogen doen. Ook zijn onze jongens daar gedoopt. Toen onze oudste zoon bijna naar de basisschool ging, leek ons dat een goed moment om een kerk te gaan zoeken in Lunteren die bij ons paste. Dit omdat wij het voor onze kinderen heel belangrijk vinden dat zij kinderen uit hun klas ook weer in de kerk terug zien. We zijn heel blij dat we deze stap hebben genomen.

Voor wie heb je veel bewondering?
Voor God, dat Hij zijn zoon heeft gegeven zelfs voor mij!

Het jaarthema is: Ik zal er zijn...wat betekend dit voor jou?
Het geeft mij heel veel rust te weten dat God altijd bij mij is. Dat Hij mijn leven leidt en er zal zijn voor mij tot in eeuwigheid!

Wat betekent vriendschap voor jou?
Dat je er voor elkaar bent, tijdens de mooie momenten in dit leven en ook in moeilijke tijden. En dat je altijd open en eerlijk naar elkaar kunt zijn. Wat je vriendschap extra mooi maakt is als je het geloof ook samen kunt delen. Met een aantal vriendinnen heb ik regelmatig gebedsavonden, dit is heel waardevol voor onze vriendschap.

Wat is jouw aandeel in de Maranathakerk?
We gaan als gezin elke zondagochtend naar de eredienst in de Maranathakerk. Daarnaast Ik draai mee in het oppasrooster van de peuterdienst en breng ik sinds kort het kerkblad rond in onze wijk. Samen met Reinald neem ik deel aan een gemeente groei groep.

Gaven en talenten; Hoe zie jij dat?
Ik vind het heel bijzonder dat God iedereen een talent heeft gegeven. En hoe mooi is het dat wij die mogen inzetten in ons dagelijks leven, maar ook binnen onze gemeente.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
De zondag is voor mij een heerlijke dag om echt tot rust te komen. Even geen wekker die om 6 uur gaat en met ons gezin naar de kerk gaan. Na de kerk een heerlijk kopje thee met wat lekkers...tijd voor elkaar en voor God!

Dank je wel voor je mooie bijdrage Diana!

Meer artikelen...