Maak kennis met... Vera Hogewoning

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Hogewoning-VeraNaam, geboortejaar
Vera Hogewoning – Remijn. Ik ben geboren 1967. Op de Oranjestraat in Lunteren ben ik op deze wereld gezet. Mijn ouders wonen nog in het ouderlijk huis.

Hoe woon je en met wie? (mensen, dieren)
Ik woon op het Klokkegat in Lunteren. Een heerlijk vrijstaand huis met lekkere tuin. Ik ben getrouwd met Frits. Samen hebben we drie kinderen. Anne (19jr) Pim en Stijn (17 jr). Anne woont en studeert in Enschede. Pim en Stijn wonen (nog) thuis en studeren in Utrecht. Verder hebben we twee katers. Idem en Hector.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Ik weet niet meer precies in welk jaar ik bij de MK terecht ben gekomen. Ik ben in de oude kerk getrouwd en daar zijn ook onze kinderen gedoopt. Toen Anne rond 4 a 5 jaar was, miste ik de extra mogelijkheden voor de kleinere kinderen. (Kindernevendienst ed). Daarom ben ik toen overgegaan naar de MK. Het zal dus ongeveer 15 jaar geleden zijn geweest.

Voor wie heb je veel bewondering?
In kerkverband heb ik bewondering voor Ds. Anne Verbaan. Ik vind het bijzonder knap hoe zij op haar speciale positieve manier onze gemeente weer op de rit heeft gekregen.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Maxima. Gewoon om eens te ervaren hoe het is/voelt om zo hard te werken en zoveel rondom je heen tot in de puntjes wordt geregeld.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Mijn ideale dag. Lekker rustig opstaan. Een gezellig ontbijt maken of krijgen voor mn gezin. Daarna een ochtend op kantoor lekker werken. 's Middags lekker een uurtje tennissen en 's Avonds met mijn dierbare uit eten. Elke dag is dat wat veel, maar het lijkt mee een super gezellige dag.intervieuwmetmicrofoon

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Ik lees niet zoveel boeken. Als ik er toe kom, mogen het boeken van Lynn Austin zijn. Verhalen uit de bijbel in roman vorm geschreven, een aanrader.

Wat verwacht je van een kerk?
Een veilige plek om bijeen te komen. Een plek van ontmoeting en gemeenschap.

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik heb jarenlang leiding gegeven aan de Kindernevendienst. Ik geef nu catechesatie op de maandagavond aan kinderen van 14-15 jaar.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Een goede manier om met elkaar in contact te komen. Ook het 1x per maand aansluitende na de dienst met elkaar te zingen vind ik een mooi ontmoetingsmoment.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Minder controle, meer uit handen geven.

Wat is jouw grootste kracht?
Ik denk dat mijn grootste kracht mijn enthousiasme is. Ik zie niet gauw ergens tegen op. Mijn glas is altijd half vol.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen. Wat neem je mee?
Dingen zijn geen personen en/of dieren. Dus na mijn gezin en katers, kies ik voor foto's en mn mobiel omdat daar ook veel foto's op staan.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Ik geeft de pen door aan een goede relatie van me en een van onze kosters, nl. Jan Vink.