Maak kennis met... Jan en Henny van Beek

Geschreven door Jan & Henny van Beek op . Gepost in Maak kennis met

Beek-JanenHennyvanJan (1954) & Henny (1958) van Beek

We wonen aan de Berkhofweg en nog met z'n tweetjes. Onze 2 dochters zijn getrouwd en onze zoon hoopt dit jaar te trouwen. We hebben 5 kleinkinderen.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
In december 1977 zijn we getrouwd in NH Kerk in Renswoude. Daarna gaan kerken in de MK ten tijde van ds. Brouwer (bij hem belijdeniscatechisatie gevolgd) Jan kwam uit een gereformeerd nest en ik NH. We vonden de MK een mooie "tussenweg"

Voor wie heb je veel bewondering?
Voor mensen die een zwaar kruis te dragen hebben en dan nog positief in het geloof en in het leven staan!

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Rustig opstarten, lekker ontbijtje, stevige wandeling en dan een kopje koffie, krantje erbij, puzzeltje maken. Beetje klungelen in en om huis. intervieuwmetmicrofoonWe houden beiden erg van lekker eten. Dus 's avonds een heerlijk hapje eten.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Jan: Jacob die 7 jaar voor zijn vrouw moest werken en daarna nog eens 7 jaar!
Henny: Jozef, die ondanks zijn moeilijke omstandigheden op God bleef vertrouwen, het goede deed, voor zijn omgeving tot zegen was en uiteindelijk zijn hele familie/volk kon helpen. Hij zette het zijn broers niet betaald, maar zag
Gods zorg hierin.

Wat verwacht je van een kerk?
Een warm hart Een warme liefdevolle gemeenschap, waar je gevoed wordt en lief en leed kunt delen

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik (Henny) mag deel uit maken van de kerkenraad als sectieouderling en wordt daarin gesteund door Jan.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Zeker van toegevoegde waarde

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Iemand "echt" verrassen

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Jan: geduld
Henny: zelfvertrouwen of misschien God meer vertrouwen?