Maak kennis met...Henk van Donkelaar

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Ik ben Henk van Donkelaar, 28 jaar oud en woon vanaf mijn 7e in Lunteren. Ik woon bijna 1,5 jaar samen met Geralda. Donkelaar-Henk-vanWe gaan 12 september trouwen. Ik heb 6 jaar bij een fietsenzaak in Barneveld gewerkt. Toen ik 22 was heb ik de stap gezet om een eigen zaak te beginnen in Lunteren. Inmiddels werk ik alweer 5 jaar met veel plezier in de winkel.

In mijn vrije tijd fiets ik 2 keer in de week op de mountainbike of racefiets. En ik zit bij de vrijwillige brandweer in Lunteren. Verder geniet ik van een glas rode wijn bij de kachel, lekker eten en onze jaarlijkse vakantie op de camping in Frankrijk of Italië.

Wat had je als kind altijd al willen worden.
Daar hoeft Henk niet lang over na te denken. "Fietsenmaker" is zijn antwoord. Al op de basisschool wilde ik dat worden. Binnenkort stapt Henk in het huwelijksbootje samen met Geralda! De vraag is natuurlijk :

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
We kennen elkaar eigenlijk al héél lang want de broer van Geralda is mijn vriend. Dus ja, ik kwam natuurlijk bij haar thuis. Daar sloeg de vonk ook over. Geralda vult aan "ja, dat was tweede kerstdag".
En van de paarden natuurlijk. Allebei waren we druk in de paardenwereld. Op zaterdag werd er wedstrijd gereden.

Aan welke jeugdherinnering denk je als eerste ...!
Aan mijn opa, hij kwam altijd bij de wedstrijden van het paardrijden kijken. Mooie herinnering!

Welke persoon heeft de meeste invloed in je leven gehad.
Dat is wel Geralda! Zij is altijd een steun voor me. Zeker met de zaak die we samen zijn begonnen.

Heeft God altijd al een rol in je leven gespeeld?
Ik ben er wel mee opgegroeid maar tijdens mijn tienerjaren zei het me niet zoveel meer. Eigenlijk is het een groei proces geweest. Het begon met een Kerstdienst of met een Paasdienst. Maar daar bleef het niet bij want het is méér voor me gaan leven. Nu gaan we samen naar de kerk en hebben de huwelijkscatechese gevolgd.

Als je zeker wist dat er niets mis kon gaan en geld geen probleem zou zijn wat zou je dan de komende 5 jaar gaan doen.
Geralda weet het antwoord al maar wacht rustig af. Er wordt gelachen en Henk kijkt zijn a.s bruid aan. "Ik koop een gróte auto en een gróte caravan en ga boven op een berg zitten! "

Wat vind je het meest typerende van de Maranathakerk.
Het is voor mij een thuisgevoel. Er zijn verschillende leeftijdgenoten wat ik prettig vind.

In welke persoon van de bijbel herkenje je het meest?
Ik denk vaak in beelden. De Herder van psalm 23 vind ik erg mooi.

Wat is de meest gevaarlijke situatie waarin je bent terecht gekomen?
Dat was met de brandweer. We zaten in de kerk met Pasen toen ik werd opgeroepen. Het bleek de brand op de Hoge Veluwe te zijn. Onze brandweerauto moesten we achter laten en rennen voor ons leven. Ik stond er bovenop te blussen toen er geroepen werd om te gaan rennen. Aan alle kanten was het vuur totdat iemand riep hier is een fietspad. Een andere brandweerauto nam ons verder mee. Dan gaat er wel veel door je heen. Dankbaar mens ben je dan als je s'avonds met familie om de tafel zit en je alles wel na kunt vertellen.

Als jij een lied zou mogen opgeven voor a.s zondag welk lied is dat dan?
Het lied van Claudia de Breij : " Mag ik dan bij jou ...".

We wensen jullie een heel bijzondere dag toe 12 september en véél zegen voor de toekomst.