Maak kennis met...Annie Bos

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Bos-AnnieIk ben Annie Bos, 56 jaar getrouwd geweest met Sjaak. Ik heb drie dochters van 56, 54 en 48 jaar. Ik ben opgegroeid in Bodegraven en kom uit een gezin met 9 kinderen. Ik woon al 31 jaar met plezier in Lunteren.
Mensen kennen mij wellicht uit de periode dat ik diaken was. Al enige jaren ben ik contactpersoon in de wijk.

Wanneer en via welke weg bent u in de MK gekomen?

Van huis uit heb ik veel liefde meegekregen voor de kerk. Mijn ouders waren lid van de Hervormd Gereformeerde Bond. Omdat wij onze kinderen niet in deze sombere sfeer wilden laten opgroeien, zijn wij, inmiddels wonend in Nijkerk, actief betrokken geraakt bij een midden orthodoxe gemeente. In 1985, de tijd van ds. Van der Vlist, zijn wij lid van de Maranathakerk geworden. Hier voel ik me erg thuis.

Wat verwacht u van de kerk?
Ik vind het belangrijk dat een kerk een warme en open gemeenschap vormt. Een plek is waar het evangelie van
Jezus Christus wordt verkondigd en gevierd. Ook is het belangrijk dat er mogelijkheden zijn (V&T) om te groeien
in het geloof. Zo ben ik gestart met de Bouwstenen Bijbelschool en ga ik naar de bijbelgesprekskring met ds. Schaap.

Welke Bijbelse figuur betekent veel voor u en waarom?
De figuur Abraham spreekt mij erg aan. Hij kreeg de opdracht "Ga uit uw land...". Abraham staat voor de mens.
Ook wij krijgen de opdracht om het vertrouwde opnieuw te bekijken, op zoek te gaan, los te laten en te overdenken wat ons leven nu is. Ruth, als vrouw, heeft dit ook gedaan.

U ontmoet onverwacht Jezus, welke vraag stelt U?
Hoe herken ik U in het leven van alle dag? Wat is het kenmerkende daarvan?

Welke gebeurtenis in uw leven is erg belangrijk gebleken?
Wij hebben nog een dochter gehad die jong is overleden. Deze confrontatie met de dood werd de start van een periode van sterke bewustwording. Ik keek op een nieuwe manier naar het leven, andere dingen werden belangrijk. Het heeft mij gevormd en het vormt mij en mijn dochters nog.

Bijzondere jeugdherinnering?
Toen WO II begon, was ik vijf. Ik lag als kind in de oorlogsjaren vaak bang in bed. Mijn moeder was de stabiele factor in ons grote gezin.

Hoe ziet een mooie dag voor u eruit?
Ik ben dol op de zee. Dus op een stralende, zonnige dag naar de zee vind ik heerlijk!

Wat vindt u echt belangrijk in het leven voor jong en oud?
Aan jonge ouders wil ik graag meegeven: probeer dingen die jezelf meekrijgt door het geloof, te delen met je kinderen. Samen zingen is heerlijk en het verbindt! Voor de ouderen is het belangrijk om als gelovige open te blijven staan voor vernieuwing van het (geloofs)leven en ... deel het samen!