Maak kennis met...Tessa Hol-van Roekel

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Hol-van-Roekel-TessaTessa Hol-van Roekel. Ik ben 22 jaar en woon mijn hele leven al in Ederveen. In mei 2014 ben ik getrouwd met Florus. We wonen nu aan de Goudenregenstraat. Ik werk als gastouder bij een gezin met 2 kinderen voor 4 dagen in de week. Volleybal is al jaren mijn sport. Verder onderneem ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

Wanneer en via welke weg ben je in de Maranathakerk gekomen?
Ik ben met het geloof en de kerk door mijn ouders opgevoed. In het begin van mijn relatie met Florus vergezelden wij mijn ouders naar de PKN kerk in Ederveen. Niet lang daarna gingen wij steeds vaker naar de Maranathakerk. Omdat wij ons beiden hier erg thuis voelen, hebben wij de overstap naar Lunteren gemaakt en heeft ds. Hansum ons huwelijk ingezegend.

Wat is de Maranathakerk voor jou?
Dit is een plek waar ik met plezier kom. Ik kan hier zijn zoals ik ben. Het is voor mij een vast onderdeel van mijn leven om op zondag naar de kerk te gaan. Ik geniet het meest van de reguliere dienst. Duidelijke (korte) verkondigingen met een heldere boodschap spreken mij het meest aan. Verder geniet ik van de grote verscheidenheid in muzikale omlijsting van de dienst. Als er heel veel belangstelling voor een bijzondere dienst wordt verwacht, gaan wij vaak naar de andere dienst.

Welk gedeelte uit de Bijbel betekent veel voor jou?
Prediker 3 – "Alles heeft zijn tijd". In dit hoofdstuk staat het alom bekende "Er is een tijd om te ....". Hier wordt benoemd wat je als mens in je leven mee kan maken, maar wij weten niet wát ons te wachten staat. Wij kunnen het werk van God niet doorgronden. Maar wij mogen genieten van alle goede dingen in ons leven die God ons schenkt. Wij kunnen in gebed onze vragen en wensen bij Hem brengen. Alleen God weet welke tijd voor ieder mens de juiste tijd is. Onze trouwtekst is Prediker 4:12b: "Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken."

Welk lied of psalm raakt je, hoor of zing je graag (en waarom)?
Gebed om zegen (opwekking 710). In onze trouwdienst heeft onze familie ons dit lied toegezongen. Het is een lied dat ons erg raakt.

Wie zijn in je leven is belangrijk?
Mijn ouders. Het geloof, geduld en de rust waarmee wij zijn opgevoed. Met 3 dochters was dit niet altijd gemakkelijk! Binnen duidelijke grenzen, konden wij ontdekken wie we zijn en wat belangrijk is in het leven. Ze hebben ons altijd gesteund in onze keuzes. De deur staat nog altijd voor iedereen open en daar maken wij graag gebruik van. Dat zegt genoeg!

Hoe ziet een mooie dag er voor jou uit?
Een gewone dag! In de ochtend gezond opstaan en aan het werk gaan. Ik vind het heerlijk om als gastouder de kinderen met liefde te kunnen verzorgen. Ik geniet ook van de avonden met Florus, gezellig samen eten en bijpraten. Daarna zijn mijn hobby's aan de beurt.

Wat is voor jou echt belangrijk in het leven?
Een leven met God.

Wat hoop je ooit nog eens te mogen doen? Welke droom heb je?
Ik hoop op een gezond en gelukkig leven met Florus. In de toekomst mogelijk met kinderen. Dat we een fijn gezin mogen vormen waarin we de liefde voor elkaar ook met anderen kunnen delen. Bovenal dat we op God mogen bouwen.