Maak kennis met... Alex klomp

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Klomp-AlexIk ben Alex Klomp, 40 jaar en woon ook al zolang in Lunteren. Ruim een jaar woon ik samen met Dick Olieman. Mijn beroep is voorman/timmerman in ons familiebedrijf Bouwbedrijf Klomp. Ik ben lid van KNA en bespeel daar de bugel. In mijn vrije tijd maak ik graag tochten met de motor, sport ik graag en snelle en mooie auto's mag ik ook graag besturen. Met beide voertuigen heb ik wel eens gereden op verschillende circuits. Maar ik kan ook genieten van een goed boek.

Wanneer en via welke weg ben je in de Maranathakerk gekomen?
Ik ben als kind in de Maranathakerk gedoopt maar als gezin gingen we niet vaak naar de kerk. Mijn geloof heeft lange tijd op een laag pitje gestaan. Door Dick ben ik weer bij het geloof betrokken geraakt. We gaan nu samen naar de Maranathakerk.

Wat is de Maranathakerk voor jou?
Allereerst het huis van God. Ik voel me prettig in onze gemeente o.a. omdat ik het ervaar dat we allemaal gelijkgestemden zijn. We praten thuis ook graag door over de preken.

Neem je deel aan activiteiten van Vorming & Toerusting
Wij zijn in het najaar gestart met de Bouwstenen Bijbel School. Hier komen erg interessante onderwerpen naar voren. Zo staat de laatste 3 weken de Heilige Geest centraal. Het is erg leerzaam en ik krijg nieuwe inzichten. In de groepen is ruimte voor discussie en elke deelnemer kan zijn/haar eigen mening inbrengen. Wij gaan volgend jaar zeker door!

Welk lied of psalm raakt je, hoor of zing je graag?
Ik kan niet echt één lied noemen. Bij KNA starten we de repetities altijd met het spelen van een gezang uit het liedboek voor de kerken. Hier kan ik echt van genieten.

Wat heb je met het Heilig Avondmaal?
Op dit moment ben ik groeiende in mijn geloof. Van het Heilig Avondmaal weet ik nog niet zoveel. Op een zeker moment zou ik wel meer kennis en achtergrondinformatie hierover willen hebben om dan ook een goed overwogen besluit te nemen of ik wel of niet wil deelnemen.

Heb je een dierbare (jeugd)herinnering?
Het zijn er meerdere, met name vroeger de zomervakanties met de familie. Wat mij dus erg dierbaar is, is onze hechte familie. Hier ben ik trots op. Ook alle 'aanhang' is volledig opgenomen. Als wij samenzijn, voel ik mij de gelukkigste man van de wereld.

Wie zijn in je leven belangrijk?
Mijn familie dus! In ons gezin is altijd ruimte geweest voor discussie. Je kon en kunt er jezelf zijn. Met de zaak hebben we goede maar ook slechte tijden gekend. Als kind merkten we overigens weinig van deze slechte tijden dankzij de goede zorgen van mijn ouders. Van mijn ouders heb ik veel geleerd. Ons werd ook altijd voorgehouden: je krijgt het niet cadeau. Als je ergens hard voor werkt, is veel mogelijk en kun je je doelen bereiken.

Hoe ziet een mooie dag er voor jou uit?
Vroeger was dat een dag op een circuit doorbrengen. Nu geniet ik ook van een gewone werkdag. Gezond opstaan.

Wat hoop je ooit nog eens te mogen doen?
Ik heb al enkele verre reizen gemaakt. Dit hoop ik ook nog eens met Dick te doen! Naast de mooie natuur in andere werelddelen vind ik het ook heerlijk om te leren van andere culturen.

"Bedankt Alex!"