Maak kennis met... Carin Boonstoppel

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Boonstoppel-CarinCarin Boonstoppel. Geboren 15 februari 1949 in Ede.
Ik heb in totaal 41 jaar in Arnhem gewoond en heb drie dochters waarvan één tweeling en 6 kleinkinderen van 2 tot 6 jaar. Sinds kort woon ik weer in de gemeente Ede waar ik dus ook geboren ben en wel in Lunteren samen met Henk Budding. Op 12 mei zullen we in het huwelijksbootje stappen en Gods zegen vragen. Op dit moment help ik bij Dorcas en zit op een sjoelclub en speel met veel plezier koersbal.

Wat is je vroegste jeugdherinnering?
Wij kregen vroeger thuis bijna geen snoep maar tijdens de kerkdienst was daar wel dat pepermuntje. Per ongeluk gooide ik het in de collectezak. Natuurlijk probeerde ik door gegraai in de collecte zak mijn pepermuntje weer te bemachtigen, maar helaas dat werd niet in dank afgenomen. Ook weet ik nog als mij werd gevraagd wat wil je later worden, dan was mijn antwoord altijd: moeder van een tweeling. Dit kwam nog uit ook!

Wat is de meest bijzondere relatie in uw leven?
Dat is mijn huidige man Henk Budding. Dankbaar ben ik dat ik door hem weer dichterbij mijn geloof ben gekomen.

Als je terug kijkt op je leven wat heeft dan de meeste indruk bij u achter gelaten?
Dat is wel de scheiding die ik heb meegemaakt. Dat was een moeilijke tijd! En natuurlijk de geboorte van mijn kinderen.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn vader is het eerste waar ik aan denk. Hij is een goed voorbeeld voor me geweest. Een sociale en empathische man. Hij was een goede luisteraar, stimuleerde mij menigmaal, en heeft een positieve rol in mijn leven gespeeld bijvoorbeeld door mij de PABO af te laten maken.

Waaraan denk je in eerste instantie bij het woord kerk?
Dat is voor mij direct duidelijk! Geborgenheid. Het voelt als een warme deken om me heen. Soms doe ik mijn ogen dicht wanneer er gezongen wordt en is er dat mooie lied om me heen. Ik voel me thuis in de Maranathakerk kerk en probeer mensen te leren kennen. Heb meegedaan met de vrouwendag en samen met Henk heb ik de Mariage Course gedaan.

Welke overtuiging koester je over het leven/ waar geloof je in?
Ik heb zeker een doel in mijn leven. Het voelt voor mij zelfs als een tweede kans. Ik ben er niet voor niets. Het had wel anders kunnen aflopen. Ik heb op het randje van de dood gelegen. Door een astma aanval in combinatie met medicijnen en de nodige stress was deze aanval wel zo ernstig dat ik in coma raakte. Ik heb ervaren dat de Heer me terug heeft geroepen voor nog een taak/doel. Nu ben ik Hem dankbaar voor deze kans én voor een huwelijk samen met Henk. Door Henk ben ik weer bij het geloof betrokken geraakt, dat stond door de omstandigheden wel op een laag pitje. Toch is de Heer er altijd bij geweest ondanks dat ik zelf de Heer niet altijd zocht heeft Hij me door die moeilijke jaren heen geholpen.

Als je een biografie zou schrijven welke titel zou je deze geven en waarom?
Dat zou dan zijn: Nooit alleen! Er is altijd een lijntje met de Heer geweest tijdens die moeilijke jaren.

Wat betekent het avondmaal voor je?
Dat is voor mij een bewustwording van wat Jezus voor je heeft gedaan. Het zou mooi zijn wanneer ook de kinderen mochten deelnemen. We zijn toch allemaal Gods kinderen en ook zij horen erbij!

Welk Bijbelgedeelte / vers is favoriet?
Psalm 23 spreekt me altijd aan. Het beeld van de Goede Herder, de Herder die er is voor zijn schapen.

Als jij de gelegenheid had de Heer te ontmoeten wat zou je reactie zijn?
Het zou een blije reactie zijn. Ik mag Zijn kind zijn ....

Waar bent u heel goed in!
Ik wil er graag voor de ander zijn! Lastig omdat van jezelf te zeggen maar ik denk dat ik het zo goed omschrijf!

Als je voor zondag een lied zou mogen opgeven dan wordt dat?
Psalm 116 God heb ik lief want die getrouwe Heer. En dan de oude berijming.

Ik zou graag:
Nog héél lang samen met Henk willen genieten!

Dank Carin voor je vertrouwen en we wensen je 12 mei een bijzondere dag toe met degene die je lief zijn.