Maak kennis met...Bart van Donkelaar

Geschreven door Bart van Donkelaar op . Gepost in Maak kennis met

Donkelaar-Bart-vanMaak kennis met: Bart van Donkelaar
Ik ben Bart van Donkelaar. Net 50 jaar geworden en al weer 12,5 jaar gelukkig getrouwd met Niesje. Wij wonen in Ederveen. De drie kinderen, Jiannis (20), Andonia (18) en Laura (11) wonen nog thuis. Vanaf mijn 18e sta ik mijn vader bij in de veehandel en -transport. Met name kalveren en koeien. Daarnaast ben ik zelfstandig kalverenmester.

Wanneer en via welke weg ben je in de Maranathakerk gekomen?
Ik kom uit Ederveen en Niesje uit Lunteren. Samen gingen we op zoek naar een gemeente die bij ons paste. In 2003 heeft ds. Groeneveld ons getrouwd. Enkele jaren later deden we samen belijdenis van het geloof.

Wat is de Maranathakerk voor jou?
Ik ga graag elke week naar de kerk. Het is de plek waar ik God beter leer kennen en mijn geloof wordt gevoed.

Neem je deel aan activiteiten van Vorming & Toerusting
Bij ds. Groeneveld hebben we enkele jaren deelgenomen aan bijbelgesprekskringen. Vorig jaar zijn we gestart met de Bouwstenen Bijbelschool o.l.v. ds. Hansum. Ik vind het fijn om op deze manier mijn Bijbelkennis te vergroten. Door de gesprekken in groepen deel je ervaringen en geloofsbeleving met elkaar.

Welke Bijbeltekst betekent veel voor jou?
"God laat niet los wat Zijn hand begon" (uit Psalm 138:8). Ik voel dat dit betrekking heeft op mijn leven. Na een 'lauwe' periode in mijn leven ben ik vanaf ons huwelijk steeds meer bij het geloof betrokken geraakt.

Wat betekent het Heilig Avondmaal voor je?
Tijdens de viering van het HA sta ik er echt bij stil dat Jezus aan het kruis gestorven is voor onze zonden. Jezus nodigt ons uit, door Zijn liefde worden onze zonden vergeven. Ik vind de huidige vorm prettig.

Wie zijn in je leven is belangrijk?
Mijn gezin en familie. Mijn ouders zijn hier voor mij een voorbeeld. Zij zijn het fundament van ons gezin met 9 kinderen. Op belangrijke momenten zijn we er voor elkaar.

Een kostbaar moment in mijn leven
is toch wel de geboorte van mijn dochter Laura!

Hoe ziet een mooie dag er voor jou uit?
Eigenlijk een gewone, drukke werkdag. Als iedereen uit het gezin gezond is en ik heerlijk met het vee en buiten aan de slag ben.

Wat hoop je ooit nog eens te mogen doen?
Toch wel verre reizen maken. Na Amerika/Canada staan op mijn lijstje o.a. nog Australië en Nieuw-Zeeland.