Maak kennis met...Jolanda van der Vlies

Geschreven door Jolanda van der Vlies op . Gepost in Maak kennis met

Vlies-Jolanda-van-derMaak kennis met: Jolanda van der Vlies

Geboren 04-06-1964 te Wageningen. Getrouwd met Richard en we hebben een zoon Thymo. Anderhalf jaar heb ik in Zuid Afrika gewoond en via Wageningen naar Veenendaal, Ede en Lunteren waar ik nu met veel plezier woon.
Ik werk in de modebranche en binnenkort start ik in de schoenenzaak bij van der Kamp.

Op welke manier ben je in de Maranathakerk terecht gekomen?
Via mijn man Richard. Hij woonde en kerkte al in Lunteren toen ik hem leerde kennen. Afgelopen seizoen heb ik belijdenis van mijn geloof afgelegd en ben ik gedoopt. Bijzonder moment in mijn leven. Een spreuk die me altijd heeft bemoedigd is: Hoop is een gouden koord dat jou met de hemel verbindt. Dit koord helpt je om je hoofd omhoog te houden. Zelfs als je door meerdere beproevingen tegelijk gaat.

Heeft het geloof altijd al een rol in je leven gespeeld?
Zeker, alleen ben ik me daar niet altijd bewust van geweest. Als meisje van 8 knielde ik voor mijn bed om te bidden. Rond mijn tienerjaren werd er een angst ontwikkeld door het strenge geloof van mijn grootouders. Maar op mijn 21e werd ik door nare omstandigheden weer naar God toe getrokken. Dwars door de stormen heen heeft God mijn hand nooit los gelaten. Hij week niet van mijn zijde.

Gaven en talenten waarin herken je jezelf?
Ik ben een dienend persoon en kan goed luisteren. Ik vind het fijn om mensen op een positieve manier te bemoedigen. Ik verheug me erop om als pastoraal medewerker dienstbaar aan de gemeente te mogen zijn. De zwakkeren in de samenleving trekken me vaak aan.

Welke jeugdherinnering denk je het eerst aan?
Toen ik als 4 jarige emigreerde naar Afrika en afscheid moest nemen van de kleuters. Het heeft niet zolang geduurd want na anderhalf jaar waren we weer terug!

Wat roept het kind zijn in je op?
Het blij zijn .... dat kan ik met de kleinste dingen.

Wat heb je geprobeerd waarvan je zegt dat doe ik nooit meer!
De achtbaan grrrr ... Dat doe ik nooit meer!

Waarover zou je een boek willen schrijven en welke titel ga je het geven.
Het zou mens gericht zijn. Ik denk aan de verschillende levensfasen die een mens mee maakt. Mooie en minder fijne die vormen je tot de huidige persoon. Zoals de rups uiteindelijk een vlinder wordt. De titel zou zijn "De verandering"

Wie zou je weleens willen interviewen?
Koningin Maxima ... Met een kopje thee aan de keukentafel.

Wat was het moeilijkste wat je bent tegen gekomen?
Onrechtvaardigheid en oneerlijk gedrag. Daar kan ik niet tegen!

Je mocht iets veranderen aan een situatie. Wat zou je doen?
Dan zou ik de zorg voor ouderen en gehandicapten willen veranderen.

Een lied voor a.s. zondag mag volgens jou zijn?
Het lied van Sela "Ik zal er zijn". (zie tekst verderop in deze uitgave bij gedicht

Bedankt Jolanda voor je vertrouwen en veel werkplezier bij je nieuwe werkgever.