Maak kennis met...Marry Duim

Geschreven door Marry Duim op . Gepost in Maak kennis met

Duim-MarryMaak kennis met: Marry Duim

Mijn naam is Marry Duim, 59 jaar. Ik Ben 40 jaar getrouwd met Jan. We hebben twee zonen en schoondochters en 3 kleinkinderen. Ik kom uit een gezin met 3 kinderen en ben geboren in Wekerom. Lunteren voelt als een warme deken in een heerlijk huis. Verder breng ik in mijn vrije tijd, naast mijn baan als activiteitenbegeleider op een Zorgboerderij in Lienden, door met een stukje mantelzorg samen met mijn zus voor mijn moeder. Ook doe ik graag wat op creatief gebied met boetseren. Hierin ben ik vaak geïnspireerd door de "Handen van God" in allerlei vormen en materialen.

Op welke manier zijn jullie bij de Maranatha kerk terecht gekomen?
Na onze verhuizing van Eck en Wiel naar Lunteren. Nu 6 jaar geleden.

Heeft het geloof altijd al een rol in je leven gespeeld?
Ik ben opgegroeid in de Ger. Gemeente tot ons huwelijk, daarna lid van Ned. Hervormde Kerk geworden. Na 4 jaar in Utrecht passief lid geweest te zijn in en met de kerk, ben ik wel weer in Eck en Wiel actief betrokken geraakt bij de kerk en ook het geloof werd weer belangrijk.

Leven uit genade is voor mij?
Het is een lang proces geweest van onzekerheid voordat ik alles in Zijn hand kon leggen en de "rust" en de zekerheid vond dat Hij ook voor mij gestorven is. Dit ervaar ik als Zijn genade voor mij.

Wat roept het kind zijn in je op?
Een plezierig, veilig en een vertrouwd leven, waarin je je thuis voelt en jezelf kunt zijn.

Gaven en talenten, hoe zie jij dat voor je?
Ik voel de gave die ik gekregen heb om creatief te zijn als een grote zegen, en kan er erg van genieten om bezig te zijn met het boetseren, schilderen, handwerken en het zingen in het Gospelkoor Together.

Waar kun je van genieten?
Het samenzijn met Jan en de kinderen en kleinkinderen en gezamenlijk leuke dingen doen en lekker eten.

Wat hoop je ooit nog eens te doen?
Nog een keer naar New York te gaan.

Wat was het moeilijkste wat je bent tegen gekomen?
Mijn ziekte periode en het langzame herstel. Maar ook het ziek zijn en het overlijden van dierbare mensen om me heen.

Je mocht iets veranderen aan een situatie. Wat zou je doen?
Dat is de zorg voor ouderen die zou ik graag veranderen zodat er meer aandacht en verzorging is en iedereen op een menswaardige manier oud mag worden.

Je mag een lied opgeven en dat wordt?
"You raise me up " gezongen door Jannie van Dijk met het koor Together waar ik ook lid van ben.

"Bedankt Marry!"