Maak kennis met...Jet Telgen

Geschreven door Jet Telgen-van Santen op . Gepost in Maak kennis met

Telgen-van Santen-JetIk ben 33 jaar, ruim 1 ½ jaar getrouwd met Anne-Jan, trotse moeder van Joppe en in mei 2017 verwachten wij ons 2e kindje. In Rhenen ben ik geboren en opgegroeid in Veenendaal in een gezin met 4 kinderen, 3 meisjes en 1 jongen. Ongeveer 5 jaar geleden verhuisd naar Lunteren en daar Anne-Jan ontmoet. Ik ben werkzaam als applicatiebeheerder van het laboratorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei, een parttime baan en dat bevalt mij uitstekend, het is goed te combineren met het gezin. Mijn hobby's zijn: Tennissen, koken en zingen.

Waarom heb je destijds voor de Maranathakerk gekozen?
Na mijn verhuizing naar Lunteren heb ik nog een poosje in Veenendaal de kerkdiensten bezocht; dit bleek toch te omslachtig te zijn. Na een zoektocht binnen de kerken van Lunteren en na de ontmoeting met Anne-Jan in 2013 bij de Maranathakerk terecht gekomen. Ik voel het gemeente zijn, een warme, fijne plek om elke week samen te komen in Gods huis. Mijn taken binnen de gemeente zijn 1 x per maand de peuterdienst draaien en helpen met het verwerken van de betalingen( vrijwillige bijdrage, solidariteitskas en contributie van het kerkblad)

Het jaarthema is Leven uit genade; wat betekent dit voor jou?
Dit betekent voor mij; Leven in de wetenschap dat God er voor mij is en voor mij zorgt!

Gaven en talenten, hoe zie jij dat?
Ik zie het als een gave dat ik de energie krijg en op sociaal vlak talent heb gekregen om me in te zetten voor anderen. Verder ben ik positief ingesteld, het glas is bij mij (bijna) altijd half vol en ik probeer die positiviteit ook op anderen over te brengen. Zingen is ook iets wat gegeven is, het zingen over Gods grootheid vind ik heerlijk!

Als je uit iedereen in de wereld kon kiezen, met wie zou je dan uit eten willen?
Met Barak Obama, dat is zo'n inspirerende, charismatische man, ben zo benieuwd hoe hij het ervaren heeft om president te zijn. En dan natuurlijk samen sparren over de toestand in de wereld lijkt mij heel bijzonder.

Hoe ziet jouw perfecte dag er uit?
Rustig wakker worden, samen ontbijten en helemaal niets moeten. Vooral genieten van elkaar en van het gezinsleven.

Wat betekent vriendschap voor jou?
Jezelf mogen zijn en je niet anders voor te hoeven doen. Je thuis voelen en samen lachen en samen huilen.

Wat is je mooiste herinnering?
Mijn eerste ontmoeting met Joppe! Ik heb veel mooie herinneringen maar de ontmoeting met Joppe was de meest intense.

Dromen en idealen, wat wil je ooit nog eens doen?
Ik ben nu heel gelukkig en tevreden en dat voelt goed! Ik heb niet iets groots wat ik zou willen doen.

Stel, je krijgt €50,00 om vrij te besteden. Wat ga je hiermee doen?
Ik stop dat geld in mijn portemonnee en ga er boodschappen van doen om uitgebreid te gaan koken.

Wat maakt jou nu blij?
Als ik Anne-Jan en Joppe samen zie spelen en veel plezier hebben, dan smelt mijn hart en ben ik het gelukkigste mens op de hele wereld!

Je mag een lied opgeven, welk lied wordt het?
Opwekking 585 Er is een dag. Prachtig lied over de wederkomst van Jezus, een lied over hoop, verlangen en verwachting.

Bedankt Jet!