Maak kennis met...Peter Hollemans

Geschreven door Peter Hollemans op . Gepost in Maak kennis met

Hollemans-PeterMaak kennis met: Peter Hollemans

Mag ik me even voorstellen?
Ik ben Peter Hollemans, 43 jaar, sinds 1998 getrouwd met Mirjam en vader van Ruben (van 2002), Joram (van 2004) en Casper (van 2009). Van beroep ben ik oorspronkelijk leraar natuurkunde/scheikunde, maar sinds 2012 ben ik praktijkmanager voor huisartsen. Mirjam is de huisarts van Wekerom en in onze praktijk werk ik 2 dagen per week. Daarnaast werk ik 3 dagen in een grote groepspraktijk in Utrecht. Ik zing erg graag in het Interkerkelijk koor 'Immanuël' uit Harskamp. Thuis hebben we zo'n 2 ha grond om het huis, daar gaat ook veel tijd in zitten. Van huis uit ben ik gereformeerd opgevoed en gewend om actief deel te nemen aan de gemeente.

Op welke manier ben je in de Maranatha kerk terecht gekomen?
Hiervoor hebben we sinds 2006 gekerkt in de Gereformeerde kerk van Harskamp maar ons verlangen naar groei deed ons besluiten op zoek te gaan naar een andere gemeente. Arjan en Henny van Beek nodigden ons uit om eens een kijkje in de Maranatha gemeente te nemen. We hebben er lang over gedacht omdat je niet zomaar zo'n stap neemt. Na een half jaar was het voor ons duidelijk. Dit wordt de gemeente waar we weer kunnen groeien. Ik word weer geraakt!

Heeft het geloof altijd al een rol in je leven gespeeld?
Ik ben dus opgegroeid in deze traditie. Het was een vanzelfsprekendheid om naar de kerk te gaan. Dat werd min of meer van je verwacht en daar voldeed ik aan. In de kerk van mijn jeugd werd ik ook jeugdouderling maar dat was alleen mogelijk wanneer ik belijdenis van mijn geloof aflegde. Dus deed ik belijdenis omdat dat zo hoorde! Nu is de vanzelfsprekendheid verdwenen en heeft plaats gemaakt voor beleven. Zeg maar van religie naar relatie. De Heer heeft mijn vanzelfsprekende 'ja' gehoord en Zijn grote JA daar tegenover gezet! Door een aantal gebeurtenissen in onze thuissituatie werd ik tot nadenken gezet, stil gezet .... Ik stond méér voor de Heer open en zo werd het een nieuwe ontdekking van wie mijn Hemelse Vader voor mij wil zijn. Ook het koor in Harskamp heeft me tot nadenken gezet want wat je zingt komt soms diep bij je binnen.

Lievelingslied of Bijbelgedeelte is?
Dan denk ik direct aan een lied wat we ook met ons koor zingen. Het komt uit het liedboek nummer 939 'Op U alleen, mijn Licht Mijn kracht' couplet 3c waar staat 'Want U regeert, U overwint , U neemt mij aan . Ik ben Gods kind.' kan ik nu uit volle borst meezingen. Heerlijk is dat!

Je huidige baan, is dit jouw droombaan?
Bijna zou ik zeggen. Zou in mijn beroep als manager voor de huisartsenpraktijk nog wel meer diepgang willen. Ik kom dus uit het onderwijs en wist wel dat ik dit niet mijn hele leven wilde doen. Na 20 jaar kwam juist op het moment dat ik thuis nodig was onze predikant met het idee om vanuit het onderwijs de switch te maken naar mijn huidige functie en de praktijk van Mirjam te gaan ondersteunen als manager. Dat was een schot in de roos! Zo kon ik er voor haar en mijn gezin zijn tijdens deze fase. Mooi om hierin Gods Hand te zien als ik zo terug kijk!

Als je terug in de tijd zou kunnen gaan wat zou je dan anders doen?
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dan zou ik de weg naar mijn belijdenis over willen doen omdat het toen een 'verplichting' was en nu een keuze zou zijn.

Gaven en talenten: waarin herken je jezelf?
Dat is organiseren maar het is ook tegelijk mijn valkuil.

Hoe ben je in de keuken?
Daar sta ik regelmatig. Hoe dat is? Gewoon .... Oh ja specialiteit is volgens mijn vrouw stoofperen.

Wie zou je weleens willen interviewen?
Dat zou Barack Obama zijn. Wat is zijn drijfveer en welke invloed mocht het geloof hebben tijdens zijn regeringsperiode. Benieuwd naar zijn verhaal.

Wat was het moeilijkste wat je bent tegen gekomen?
Dat zijn toch echt de regeltjes van het geloof. Religie maakt het zakelijk.

Belangrijkste levensles?
Bijzonder dat ik toch niet ben afgehaakt. Daar zat ik dichtbij. Dat is voor mij een bewijs van Gods trouw. Ik vind het bemoedigend en ook een geruststelling als ik nu naar mijn opgroeiende gezin kijk. Ik heb er vertrouwen in dat ook de jongens hun eigen weg naar God zullen gaan vinden.

Een lied voor a.s. zondag mag volgens jou zijn?
Nou dat is duidelijk! Het wordt uit het liedboek 939.

Bedankt Peter voor wat je met ons wilde delen!