Maak kennis met... Arie & Reina van Veldhuizen

Geschreven door Arie & Reina van Veldhuizen op . Gepost in Maak kennis met

Veldhuizen-Arie-Reina-van

Maak kennis met: Arie (1956) en Reina (1961) van Veldhuizen

Arie: Ik ben geboren in Ede op de Zonneoordlaan, 4e in een boerengezin van 6 kinderen. Een broer van mij had verkering met de zus van Reina, zodoende hebben wij elkaar ontmoet en zijn we in 1981 getrouwd. Ik werk al 45 jaar bij hetzelfde bedrijf (Marin) als ICT medewerker en mijn hobby's zijn tennis en op vakantie gaan.

Reina: Ik ben geboren in Otterlo op de boerderij als 2e in het gezin. Op mijn 8e zijn we verhuisd naar Lunteren en heb daar mijn jeugd doorgebracht. Toen ik 20 jaar was zijn wij getrouwd en ons gezin is gegroeid met 2 jongens; Jarco (geboren via IVF in 1991) en Sander (1993). Jarco woont inmiddels op zichzelf en Sander woont nog thuis. We wonen dus met z'n drieën en de hond Boxley. Ik werk 3 dagen in de week als administratief medewerker bij een orthodontiepraktijk in Ede. Mijn hobby's zijn: zingen bij gospelkoor Together, lezen en wandelen.

Wanneer en hoe zijn jullie bij de Maranathakerk terecht gekomen?
Van huis uit zijn wij allebei hervormd opgevoed, Arie kerkte bij de Oude Kerk in Ede en Reina bij de Oude Kerk in Lunteren. Samen jaren bij de Oude Kerk in Lunteren de diensten bezocht, toch voelde we ons niet meer zo thuis in de Oude Kerk en zijn we rond gaan kijken in Lunteren. De diensten in de Maranathakerk spraken ons erg aan en vanaf januari 2017 zijn wij officieel lid van de Maranathakerk.

Wat vinden jullie van het koffiedrinken na de ochtenddienst?
Lijkt ons een toevoeging aan de dienst maar het moet nog even groeien om daar aan deel te nemen.

Wie is jullie favoriete figuur uit de Bijbel en waarom?
Reina: Jezus is mijn favoriete figuur in de Bijbel en waarom; Jezus is voor onze zonden gestorven en wat hij allemaal voor ons doet, ik ben een gezegend mens.

Arie: Als 2e favoriete Bijbelfiguur (de eerste is Jezus natuurlijk) denk ik aan Daniël. Hij was in een vreemd land maar hield vast aan zijn omgang met God ondanks dat dat gevaar kon opleveren. Hij bleef op God vertrouwen.  Ook wij maken vaak mee dat we ons bevinden tussen andersdenkenden en we moeten dan ook standvastig blijven.

Thema van het jaar is: Ik zal er zijn.... Wat betekent dit voor jullie?
Reina: Mijn zus Hennie is in maart van dit jaar plotseling overleden wat heel verdrietig was. Tijdens haar afscheidsdienst hebben we dit lied gezongen wat dus nu een dubbel gevoel geeft. Aan de ene kant herinnering aan verdriet maar ook zeker een boodschap van hoop! Je bent nooit alleen, God is bij je en zal er altijd zijn!

Wat is jullie grootste kracht?
Arie: Ik ben heel sociaal, zowel privé als op mijn werk. Mijn werkgever geeft regelmatig aan goede doelen en ik ben lid van de commissie om een goed doel te kiezen. Heel mooi om te doen.
Reina: Ik ben ook sociaal, wil goed voor een ander zijn.

Waar zouden jullie graag beter in willen zijn?
Reina: Ik zou soms wat positiever in het leven willen staan, kan soms een beetje een zwartkijker zijn.
Arie: Ik heb geen idee.

Hoe ziet jullie ideale dag er uit?
Arie: Mijn favoriete dag is de zondag. Samen naar de kerk en verder relaxen. Eigenlijk vind ik elke dag fijn, ik werk graag, ben ook lid van de ondernemingsraad en haal daar veel voldoening uit. En natuurlijk vind ik vakantiedagen ook fijn!
Reina: Lekker een poosje uislapen, samen ontbijten, wandelen met de hond, wat lezen met een lekker glaasje wijn erbij, ideaal!

Als jullie één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zouden jullie kiezen?
Reina: De geboorte van de kinderen, vooral de geboorte van onze eerste zoon was heel speciaal. Na een lang traject dokteren is, dankzij IVF, onze Jarco geboren, wat een wonder. Na anderhalf jaar raakte ik spontaan zwanger, alweer een wonder...... dankbaar! Onze trouwdag zou ik ook zeker nog een keer willen beleven!
Arie: De geboorte van onze eerste zoon...zo bijzonder en speciaal.

Jullie mogen een lied kiezen om in de dienst te zingen, welk lied zouden jullie kiezen?
Arie: Morning has Broken van Cat Stevens is voor mij heel speciaal. Het werd in 1 van onze eerste kerkdiensten in de Maranathakerk gespeeld en de inhoud heeft veel indruk gemaakt.
Reina: Mijn favoriete lied is: ga met God en hij zal met je zijn, prachtig lied vol hoop en vertrouwen, ook houd ik erg van de liederen van Sela en ook liederen uit de Opwekkingbundels vind ik erg mooi!

Arie en Reina; heel erg bedankt voor jullie openhartigheid en mooie bijdrage!