Maak kennis met... Daniël Sonneveld

Geschreven door Daniël Sonneveld op . Gepost in Maak kennis met

Sonneveld-DanielMaak kennis met Daniël Sonneveld

Mijn naam is Daniël Sonneveld, ik ben 26 jaar oud en getrouwd met Heleen. We wonen in Ederveen en sinds ongeveer 1,5 jaar kerken we in de Maranathakerk. Ik ben mentor van een Steady-groep die Bijbelstudie en film combineert. Ik werk als filmmaker en fotograaf in Amersfoort bij een bedrijf dat werkt aan de (online) zichtbaarheid van bedrijven en ondernemers.

Wat betekent de Maranathakerk voor jou?
De Maranathakerk is voor mij een belangrijke stimulans om met mijn geloof bezig te blijven. Ik wordt er gestimuleerd om daar wat mee te doen en om er over na te blijven denken. Komt wel aardig overeen met de kerk (gereformeerd vrijgemaakt) die we in Utrecht bezochten.

Wat wilde je als kind worden?
Er is een lange tijd geweest dat ik dominee wilde worden. Ik was op de basisschool goed in het vak 'namen en feiten'. Je moest daar allerlei dingen uit je hoofd leren over de Bijbel en dat lukte me altijd heel goed. En bijvoorbeeld op catechisatie en de jeugdvereniging had de Bijbel al wel m'n interesse. En preken leek me ook heel leuk.

Welk moment in je leven zou je opnieuw willen beleven?
Ik zou mijn bruiloft nog wel een keer willen overdoen. Misschien een heel voor de hand liggend antwoord. Omdat zo'n dag zo snel voorbij gaat. Je hebt er heel lang naar toe geleefd en daarna heb je de foto's en de herinneringen, maar ik zou 'm graag nog een keer beleven. Ik zou het ook zo weer op dezelfde manier doen.

Wat is je favoriete Bijbelverhaal?
Ik vind het verhaal van David en Goliath altijd heel erg tot de verbeelding spreken. David die zei: "Waarom gaan jullie niet tegen hem vechten?" en toen ze hem een harnas om wilden doen zei: "Dat is me allemaal veel te zwaar, ik ga wel met m'n eigen wapens". Ik kan me daar heel veel bij voorstellen.

Met wie zou je wel eens een dag willen ruilen?
De baan van de cameravrouw van Floortje Dessing van het programma 'Floortje naar het einde van de wereld' lijkt me echt een droombaan. Daar zou ik wel eens een dagje mee willen ruilen. Een eind reizen en daarvan een mooi TV-programma maken, dat vind ik heel erg boeiend.

Waar kun je om huilen?
Muziek kan echt iets met me doen. Liederen zoals van Sela kunnen me echt raken en gisteren had ik het met een liedje van Herman van Veen. Een tijdje geleden had ik dat bijvoorbeeld ook met het lied 'Votum en groet', van Sela dat we zongen toen ik voor het eerst weer eens bij mijn ouders in de kerk was. Dat raakte me op dat moment heel erg, een gevoel van weer thuis zijn.

Waar zou je graag beter in willen worden?
(na lang nadenken) Ik zou graag meer doorzettingsvermogen willen hebben. Sporten is bijvoorbeeld iets waar ik heel enthousiast aan begin maar waar ik ook weer heel gemakkelijk van afzie. Beter in het doorzetten van goede gewoontes, gezond eten, zwemmen en dergelijke.

Je mag voor zondag een lied opgeven. Wat wordt het?
'Votum en groet' van Sela vind ik een mooie optie. 'Psalmen voor nu' nr. 130 vind ik ook heel mooi: "Uit de diepten roep ik U"

Dank, Daniël, voor je openheid!