Maak kennis met... Ina Tamerus

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Naam, geboortejaar
Ina Tamerus-Nap, geboren op 24 oktober 1966

hoe woon je en met wie? (mensen, dieren)
Ik woon aan de Kees de Koninglaan samen met mijn man en onze 3 kinderen. Onze oudste woont en studeert in Groningen, onze 2 dochters wonen nog thuis.

wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Toen we vorig jaar in Lunteren zijn komen wonen, zijn we op zoek gegaan naar een gemeente, waar we ons thuisvoelden. Zo kwamen we bij de Maranathakerk terecht. Inmiddels hebben we onze draai aardig gevonden.

Voor wie heb je veel bewondering?
Ik heb veel bewondering voor de vervolgde christenen. Wat een moed en doorzettingsvermogen!

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Tja, misschien toch wel met één van die vervolgde christenen, om me zo nog meer bewust te worden van onze vrijheid, waar ik vaak niet bij stilsta.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Dat is een dag met veel zon, waarbij ik dan ook de tijd heb, om er van te genieten.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Ik lees erg graag, vooral boeken van Lynn Austin, Francine Rivers, Dee Henderson. Vaak herkenbare en spannende verhalen vanuit christelijk oogpunt.

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik heb het afgelopen jaar samen met Annita Stomphorst catechisatie gegeven aan een groep jongeren van 14-15 jaar. Mooi om te doen. Verder speel ik zo’n 2x per maand op het orgel of de piano tijdens de diensten.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
In wandelen. Mijn man houdt hier erg van en het zou zo leuk zijn om dat samen te doen, maar ik kan hier echt niet voor warm lopen.

Wat is jouw grootste kracht?
Ik denk toch wel mijn geduld.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen.
Wat neem je mee? Alle fotoboeken en mijn mobiel

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Onze trouwdag. Die dag ging zo snel voorbij, dat zou ik best allemaal opnieuw willen beleven.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Dan zou ik jonger willen zijn. Niet dat ik het heel anders zou doen, maar van veel dingen zou ik bewuster genieten, omdat ik nu weet, dat sommige dingen nooit meer terugkomen.

Voor het volgende kerkblad geef ik de pen door aan?
Mariëtte Methorst