Maak kennis met... Mariëtte Methorst

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Naam, geboortejaar...
Mariëtta Methorst - van der Wal (30-06-1976)

Hoe woon je en met wie?
Ik ben getrouwd met Bert. We hebben 2 kinderen. Een dochter, Lieke, van 6 jaar en een zoon, Coen. Hij wordt in februari alweer 3.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Wij hebben ons in 1998 aangesloten bij de Maranthakerk

Voor wie heb je veel bewondering?
Ik heb veel bewondering voor mensen die in de situatie komen waar het duidelijk wordt dat ze hun partner, kind of andere dierbaren moeten gaan verliezen. Die onzekere tijd moet wel zoveel kracht kosten. Daar heb ik respect voor. Ook heb ik bewondering voor mensen die zijn voor vooruitgang van bepaalde dingen. Zo kan er bijv in een organisatie wel een sleur op een gegeven ogenblik voorkomen. Dat er dan mensen zijn die weer iets nieuws bedenken en wat enthousiasme zo terug brengen. Zoals dit item bijvoorbeeld.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Mijn ideale dag zou er als volgt uit kunnen zien. Gezellig uitgebreid ontbijten met het gezin en dan wat gezelligs doen. Iets waar iedereen zich in kan vinden.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Ik hou wel van verfilmingen van waargebeurde verhalen.

Wat verwacht je van een kerk?
Een stukje medeleven op zijn tijd wanneer daar behoefte aan is, een bijdrage in de christelijke opvoeding voor de kinderen door kindernevendienst etc en verdere geestelijke ontwikkeling voor ons zelf.

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik help mee bij de oppasdienst. Verder heb ik met een vriendin tijdens de afgelopen bazaar de kinderkledingtent opgestart. Beide is erg leuk om te doen.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Prima. Gezellig hoor.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Zal ik dan maar het cliché antwoord voor de meeste vrouwen geven..... Winkelen.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Ik zou wat meer moeten leren om mensen uit te laten praten

Wat is jouw grootste kracht?
Het stukje organisatie wat ik in me heb. Geduldig. Nuchter. Wat is dat toch moeilijk om over jezelf te zeggen.
Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen. Wat neem je mee?
Mijn gezin en de pinpas.... Tja zonder geld ben je nergens en je moet je eigen toch weer kunnen redden.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Dat is voor mij niet moeilijk. Dat zijn eigenlijk 2 momenten. Toen wij te horen kregen dat onze kinderwens in vervulling zou gaan en we dus zwanger waren.

Als je Jezus één vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn?
Lieve HEER, zou u mij nog eens kunnen uitleggen WAAROM..? Waarom gebeuren sommige dingen zoals u ze nu laat gebeuren.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
De leeftijd die ik nu heb, 36 jaar, ben ik zeer tevreden mee.

Marietta geeft de pen door aan:
Janetta Groeneveld