Maak kennis met...Mariëlle de Bruin

Geschreven door Mariëlle de Bruin op . Gepost in Maak kennis met

Maak (opnieuw) kennis met Mariëlle de Bruin (2 mei 1978)
Hoe woon je en met wie?
Ik woon samen met mijn man Arie en onze 3 stoere zonen Tim, Rick en Rens op de Marskamp in Lunteren.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
In 2004 zijn wij vanuit Barneveld verhuisd naar Lunteren. Er kwamen toen 2 mensen aan de deur met een “welkomsbloementje” vanuit de gemeente van de Oude kerk en van de Maranathakerk (erg leuk trouwens!). Ik had de deur nog niet geopend voor de man van de Oude kerk en hij zag al gelijk dat ik waarschijnlijk wel naar de Maranathakerk zou gaan…. En hij heeft gelijk gekregen.

Voor wie heb je veel bewondering?
Voor de mensen in de zorg. Hoe ze met veel liefde en vol overgaven voor diemensen zorgen en verzorgen.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Een dagje Vlissingen. Dat is het lievelingsplekje voor opa en oma om met de kleinkinderen op vakantie te gaan. Ik mag dan met Arie een dagje op “visite” komen. We komen dan oren en ogen tekort van wat ze dan allemaal weer hebben gezien en meegemaakt. Ik geniet, als zij genieten.

Wat is je favoriete boek, film of bijbelse figuur en waarom?
Ik neem eigenlijk te weinig tijd om te lezen. Ik ben wel lid van het blad Eva. Daar staan vaak “korte” inspireerde verhalen in. Ook staan daar leuke tips en adviezen in vanuit het Christelijk oogpunt.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Geef mij geld en ik ga lekker met een vriendin naar de Intratuin of Dok2 om gezellige dingen voor in huis te kopen. Daarna nog even lekker koffie drinken en het is weer op.

Waar zou je graag wat beter in willen zijn?
In geduldig zijn. En ik denk dat je dan ook gelijk beter kan luisteren. Zo heb ik 2 vliegen in één klap.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen. Wat neem je mee?
Ik hoop natuurlijk nooit voor die keuze te hoeven staan maar wat er ook gebeurt ik ga niet weg zonder mijn man
en kinderen.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Ik denk toch heel cliché mijn trouwdag. Maar zou dan ook wel wat dingen gelijk wat anders doen om er toch meer van te genieten, het vliegt voorbij zo’n dag.

Voor het volgende kerkblad geef ik de pen door aan?
Jan Stomphorst