Maak kennis met....Jan Stomphorst

Geschreven door Jan Stomphorst op . Gepost in Maak kennis met

Maak kennis met....Jan Stomphorst (1963)

Hoe woon je en met wie? (mensen, dieren)
Met mijn vrouw Annita en onze drie kinderen: Giel, Wessel en Gitta.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Vanaf ongeveer 1996, we kwamen vanuit de Gereformeerde Kerk.

Voor wie heb je veel bewondering?
Voor dominee Verbaan, ik heb bewondering voor mensen die problemen proberen op te lossen en rust weten terug te brengen in de kerk. Dat vind ik erg knap.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Met John de Mol of Joop van den Ende, omdat ze zoveel mensen kunnen aansturen en zulke mooie dingen neer weten te zetten. Dat lijkt me mooi om een dag van de andere kant te zien.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Gewoon werken, goed met klanten omgaan en samen mooie dingen bouwen. Ik vind het ook heerlijk om lekker te gaan skiën in Oostenrijk, maar dat kan niet elke dag.

Wat verwacht je van een kerk?
Eigenlijk zou het mooi zijn als iedereen wat meer voor elkaar over zou hebben.

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik ben 1 a 2 keer per maand koster op zondag in de kerk, dat vind ik leuk om te doen. Op deze manier spreek je ook allemaal mensen die je anders niet zou spreken.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Dat is goed voor de gemeente, zo kun je elkaar even spreken.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Lekker samen met Annita uit eten te gaan, alleen is € 50 misschien te weinig.

Wat is jouw grootste kracht?
Werken met mijn handen, ik vind het leuk om woning aan te passen aan de wensen van mijn klanten.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen. Wat neem je mee?
Mijn gezin en de rest scheelt me niets.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Nee, ik zou niets willen veranderen, de jongere jaren heb ik al gehad en de oudere hoop ik nog te krijgen.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Alex Brinkman