Maak kennis met... Hennie Neutel

Geschreven door Hennie Neutel op . Gepost in Maak kennis met

Naam, geboortejaar
Henny Neutel, geboren op 14 april 1954

Hoe woon je en met wie? (mensen, dieren)
Ik woon, samen met mijn man Ruud en onze labrador Jip op Hertenlaan 23. Onze 3 zoons, 3 schoondochters en 4 kleinkinderen wonen resp. in Lunteren, Duiven en Ede.

wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Toen wij in 1985 in Lunteren kwamen wonen kozen wij voor de Maranathakerk. Tussendoor zijn we een poosje “weg geweest”, maar met veel plezier kwamen we weer ‘terug’.

Voor wie heb je veel bewondering?
Ik heb grote bewondering voor ‘onze’ dominee Verbaan. Zij heeft heel veel betekend voor de Maranathakerk. Ik hoop, dat wij gezamenlijk vast kunnen houden wat zij heeft opgezet en bewerkstelligt. Laten we daar vooral met z’n allen aan blijven werken.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Het lijkt me heel leuk om een dag trouwambtenaar te zijn.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Een dagje lekker op het water met man, kinderen en kleinkinderen.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Mijn favoriete boek is ‘Kind van de rivier’ van Irma Joubert. Een prachtige weerspiegeling van de problematiek in Zuid-Afrika. Mijn favoriete Bijbelse figuur is Job: ondanks veel tegenslagen en verdriet weet hij zich een heel rijk en bevoorrecht mens!

Wat verwacht je van een kerk?
Een kerk moet een veilige haven zijn, waar iedereen zich thuis voelt en bescherming vindt.

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik ben sinds maart 2012 diaken. Een voorrecht dat ik dit prachtige werk mag doen!

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Een mooi gelegenheid om informeel contact te hebben met mede kerkgenoten.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Ik leg er graag nog 50 euro bij om samen met Ruud en de kinderen en kleinkinderen b.v. een pannenkoek te gaan eten.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Ik zou graag met meer creativiteit willen kunnen koken.

Wat is jouw grootste kracht?
Ik denk mijn gedrevenheid en enthousiasme. Mijn credo is: “Kijk zo min mogelijk achterom, zo voorkom je dat je struikelt over het moois dat voor je ligt!”

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen.
Wat neem je mee? Hoewel het geen ‘dingen’ zijn, kies ik toch voor mijn man Ruud en onze hond Jip.

Wat wil je dat er op jouw begrafenis over jou wordt gezegd?
Woorden hoeven niet altijd uitgesproken te worden, je kunt iemand ook zonder woorden gedenken.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment
zou je kiezen?
Dat zijn voor mij die momenten waarop ik (figuurlijk gesproken) steeds “de zon weer zag opkomen”.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Ik vind dat ik nu in een hele mooie levensfase zit. Onze zonen en schoondochters gaven ons 4 heerlijke kleinkinderen. Daarnaast heb ik ook nog een fantastische baan op de Christelijke Hogeschool in Ede. Ik voel me een bevoorrecht mens.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Hermien Prinsen