Maak kennis met.... Francisca Roelofsen

Geschreven door Francisca Roelofsen op . Gepost in Maak kennis met

Naam, geboortejaar
Francisca Roelofsen, geboren op 27 juni 1968 in Ermelo.

Hoe woon je en met wie? (mensen, dieren)
Ik ben getrouwd met Jacco en we hebben 3 kinderen (Jojet, Winke en Franda). Daarnaast hebben we nog 1 haan, 3 kippen, 7 duiven en Hammie de hamster.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Ongeveer in 1998 toen onze oudste dochter werd geboren. Wij wilden haar graag in de kerk laten dopen en hadden niet echt een band meer met onze vorige kerk. Voor de kerkoverschrijving kwam ds.Groeneveld speciaal een avond langs of wij wel echte serieuze leden waren. Gelukkig mochten we er bij!

Voor wie heb je veel bewondering?
Voor Jannie Fluit die buurman “Dropje” al een jaar lang elke avond een bord warm eten brengt. Ik vind dat een hele prestatie om dat zo lang vol te houden.
En voor juf Kathelijne Russcher van groep 6 A van de Bron waar onze jongste dochter Franda in zit.. Zij heeft pittige omstandigheden met de klas meegemaakt
en ze weet met haar humor, karakter en een kanjertraining de klas heel goed te leiden. Ze is echt een superjuf!!

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Met het hele gezin naar de zee, ’s avonds eten bij de Sakara en als afsluiting naar de Portofino.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
De Titanic. Al 3 keer gezien in de bioscoop en thuis op dvd ook diverse malen. Ik vind het een superromantische film en kan er nog steeds lekker bij wegdromen.

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik geef al een aantal jaren kerkclub aan de meiden van groep 5 en 6. Samen met Alien Mulder, Hermien Prinsen en Jolanda Slotboom.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Aan mij niet besteed. Ik ga liever na de dienst gelijk naar huis om met z’n allen eieren te gaan bakken.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Zo’n ontbijtmand bij de bakker bestellen en die dan thuis rond 9.00 uur met z’n allen uit te pakken en op te eten.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
In het beter omgaan met kritiek. Ik denk al heel snel: “Doe het dan lekker zelf, als je het beter denkt te weten”!

Wat wil je dat er op jouw begrafenis over jou wordt gezegd?
Helemaal niks. Ik hoor de leuke dingen liever voordat ik doodga.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Ouder graag. Ik vind het leven steeds leuker en makkelijker worden omdat ik meer levenservaring heb. Ik wil dan wel graag ouder worden met een goede gezondheid.
Ja, wie niet?

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Aan Gert-Jan van Doorn.