Maak kennis met...Gerrie Lagerweij

Geschreven door Gerrie Lagerweij op . Gepost in Maak kennis met

Ik ben Gerrie Lagerweij-Vreugdenhil, bijna 47 jaar oud en onlangs 25 jaar getrouwd met René. Samen hebben wij 2 dochters van 22 jaar, Gerrina en Lisanne. Sinds 2000 zijn wij lid van de Maranathakerk en dat voelt goed!

Voor wie heb je veel bewondering?
Ik heb veel bewondering voor mensen die buddy zijn bij terminale patiënten, dat lijkt mij zo moeilijk om een band op te bouwen en dan weten dat die band maar heel kort duurt.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Ik zou wel , maar dan echt voor één dag, willen ruilen met koningin Maxima. Eén dag in de belangstelling staan lijkt mij erg bijzonder!

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Heerlijk uitslapen, dan gezellig lunchen met mijn dochters en daarna een mooi boek lezen en ’s avonds naar een concert van een goed koor of band.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Ik lees graag en dat is van streekroman tot literaire thriller. Films kijk ik niet veel. Mijn favoriete Bijbelse figuur is toch wel Jozef. Als kind sprak mij dit verhaal erg aan, mooi dat alles met vallen en opstaan toch weer goed komt. Zijn hoop op God werd beloond.

Wat is jouw aandeel in de Maranatha kerk?
Jarenlang ben ik betrokken geweest bij de peuterdienst en sinds 12 jaar breng ik de kerkboekjes rond en sinds 5 jaar loop ik voor het verjaardagsfonds. Afgelopen januari heb ik voor het eerst voor de vrijwillige bijdrage gelopen.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Naar een grote boekhandel gaan en dan na uren snuffelen een paar mooie boeken kopen.

Wat is jouw grootste kracht?
Ik heb veel geduld en kan goed luisteren. In mijn werk kan ik dat goed gebruiken want ik ben werkzaam op “De Bongerd” als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking, dan zijn deze eigenschappen heel belangrijk.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag 2 dingen meenemen. Wat neem je mee?
Ik zou mijn man en kinderen meenemen, geen moeilijke vraag!

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Ik zou dan de geboorte van mijn kinderen opnieuw willen beleven, 22 jaar geleden ging het zo snel en dan een tweeling, ik zou het liever in 2 keer doen.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Ik geef de pen door aan Jannie van Dijk, volgens mij heeft zij veel te vertellen!