Maak kennis met... Jannie van Dijk

Geschreven door Jannie van Dijk op . Gepost in Maak kennis met

Naam, geboortejaar
Jannie van Dijk – van den Bergh, anno 1955

Hoe woon je en met wie? (mensen,dieren)
Ik woon aan de Valkseweg in een drieonder-één kapwoning met, in de winter, twee zoons en een kat en in de zomer één zoon en diezelfde kat. De andere zoon werkt sinds vier jaar de zomermaanden in Spanje.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Vanuit Rotterdam na ons huwelijk in ’76 kozen we voor de MK. Omdat mijn man veel in de muziek deed waren we de weekends meestal weer in Rotterdam waar dan ook onze oudste twee zoons nog zijn gedoopt. Onze jongste zoon en dochter zijn wel hier gedoopt maar toch is pas na het overlijden van mijn man in 2004 en de pastorale zorg van ds. Groeneveld (mag ook wel eens gezegd worden) de Maranathakerk écht mijn “thuis” geworden.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Een mooie zomerse dag (niet té heet), lekker vroeg opstaan, buiten ontbijten en daarbij de krant uitgebreid lezen. Luisteren naar de stilte en/of de vogels want dat kan nog steeds hier in Lunteren. Gewoon een dag waarop niks moet en ik gewoon mijn eigen gang mag gaan.

Wat verwacht je van een kerk?
Een open deur, letterlijk en figuurlijk. Jammer dat men hier niet, net als je ziet in films, gewoon een kerk kunt binnenlopen en daar een poosje gaan zitten wanneer je daar behoefte aan hebt.

Wat is jouw aandeel in de MK?
Ik mag zo nu en dan (met m’n gitaar) bij een zangdienst komen zingen en met diezelfde gitaar begeleid ik de zang van catechisanten met een verstandelijke beperking. Daar ga ik nu straks voor het 5de jaar aan beginnen en dat is iedere week een uurtje feest. Verder maak ik me graag nuttig waar nodig, voor de bazar e.d.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Wel gezellig maar sta zelf het liefst van een afstandje de mensenmenigte te bekijken en verwonder me over het drukke gepraat. Natuurlijk zou ik me daarin moeten mengen maar dat doe ik niet zo graag.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Cadeautjes kopen voor wie dan ook en/ of voor mezelf naar een (tweedehands) boekenbeurs, o.a. op zoek naar gedichtenbundels om mijn verzameling uit te breiden.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Ik zou me heel graag wat meer op m’n gemak voelen in gezelschap van anderen.

Wat is jouw grootste kracht?
Geduld en empathie, hoewel ik dat laatste soms als een zwakte ervaar.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen. Wat neem je mee?
Mijn gitaar en ik denk de laptop met daarop zo’n achtduizend foto’s.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Misschien wel raar maar dan kies ik voor de nacht die ik samen met mijn broer en zus heb doorgebracht aan het bed van onze vader die toen vroeg in de morgen overleed. Wat hielden we veel van elkaar!

Als je Jezus één vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn?
“Hoe lang nog ?“ Maar ik zou het antwoord niet willen weten.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Toch wel jonger want ik vind me soms al te oud voor dingen die ik nu pas leuk ga vinden.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Ik geef ik de pen door aan Berno van Egdom. Hij vindt het heel leuk om te mogen doen en ik vind het fijn als mensen zien wat een mooie kerel Berno is door iets meer over en van hem te weten te komen.