Maak kennis met... Marloes Stomphorst

Geschreven door Marloes Stomphorst-Vreekamp op . Gepost in Maak kennis met

Naam, geboortejaar
Marloes Stomphorst, 1989

Hoe woon je en met wie? (mensen,dieren)
Ik woon samen met mijn man Giel. Wij zijn op 11 oktober 2013 getrouwd. Voorheen heette ik Marloes Vreekamp, die naam is misschien beter bekend?!

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Ik kom oorspronkelijk uit Hoevelaken, daar ging ik naar de Hervormde gemeente te Hoevelaken. In 2006 kreeg ik verkering met Giel. Vanaf die tijd kwam ik af en toe mee naar de Maranathakerk. Het af en toe werd steeds vaker en in 2012 heb ik samen met Giel openbare belijdenis van mijn geloof gedaan in de Maranathakerk. Ik ben toen gast-lid geworden. Sinds dit jaar ben ik volledig lid.

Voor wie heb je veel bewondering?
Misschien een beetje cliché, maar ik heb veel bewondering voor Giel. Ik vind het erg knap dat hij zijn roeping achter aan gaat en weer de studieboeken in duikt,
in plaats van veel geld te verdienen met zijn huidige baan.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Ik zou wel eens een dag willen ruilen met Jet Bussemaker, de minister van onderwijs cultuur en wetenschap. Het lijkt mij erg leuk om te zien hoe een dag
in de politiek eruit ziet. Daarnaast heb ik veel interesse in onderwijs, en past  dat helemaal bij mij vakgebied. Ik ben benieuwd hoe ze in de politiek omgaan
met de vraagstukken over onderwijs, wat betreft werkbaarheid, kwaliteit en dergelijke.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Lekker uitslapen, een goed ontbijt. Pianospelen, winkelen, koffiedrinken met vrienden en/of familie, ’s avonds lekker eten en dan naar een concert.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Mijn favoriete boek komt uit mijn kindertijd, het boek Zonnekind van Ellen Tijsinger. Dit boek gaat over een jongetje dat onder zeer slechte arbeidsomstandigheden in een weeffabriek moet werken. Het boek heb ik meerdere malen gelezen en ook nu zou ik het zo nog een keer willen lezen. Het boek heeft mij geraakt en geleerd dat ik in een hele rijke en veilige omgeving leef, waar ik tot op de dag van vandaag zeer dankbaar voor ben.

Wat verwacht je van een kerk?
In een kerk moet iedereen welkom zijn, wie je ook bent, hoe je er ook uit ziet en wat je ook doet. De kerk is een plek om samen te komen, te praten over het geloof, maar ook over andere dingen. Mensen ontmoeten, elkaar aanspreken op dingen en elkaar helpen en bij dit alles God het middelpunt laten zijn.

Wat is jouw aandeel in de MK?
De meeste van jullie zullen mij kennen van het pianospelen. Ik mag regelmatig mijn bijdrage in de kerkdiensten leveren, door de samenzang te begeleiden op de piano.
Muziek maken is een grote hobby van mij en ik ben blij dat ik mijn hobby kan toepassen in de kerkdiensten. Daarnaast zit ik in de Taakgroep zangdienst en sinds dit jaar in de Taakgroep eredienst en liturgie.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Gezellig en goed. Het geeft voor mij een gevoel van warmte, na de dienst nog even met zijn allen napraten over de dienst of gewoon gezellig kletsen over het dagelijkse leven. Ik vind het een stukje gemeente zijn. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om mensen te leren kennen. Je ziet veel mensen en kunt eenvoudig een praatje met hen maken.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Mijn trouwdag. Dit was echt een geweldige dag, dat wil ik nog wel een keer meemaken!

Als je Jezus één vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn?
Wanneer komt u terug?

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Gewoon lekker blijven wie ik nu ben. Ik probeer van elke dag een feestje te maken, en hoop dat mijn leeftijd dat niet te veel beïnvloed.