Maak kennis met... Nely van de Velde

op . Gepost in Maak kennis met

Naam, geboortejaar
Nely van de Velde, 14-07-1940

Hoe woon je en met wie? (mensen, dieren)
met mijn man samen

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
In 1964 zijn we vanuit Oldebroek in Lunteren terecht gekomen, onze achterburen de fam. Ten Ham adviseerden op de Kapel aan de Molenpol.

Voor wie heb je veel bewondering?
Ds. Hansum omdat hij vanuit Beiroet het beroep aannam in onze hulp behoevende Gemeente.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Met onze minister van financiën om te proberen het huishoudboekje van de staat op orde te brengen.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Dagje uit, zonnetje erbij, ergens eten, is voor mij een dag met een gouden randje.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Bijbelse figuren zijn voor mij de Apostelen, die zonder iets te vragen Jezus volgden toen hij ze riep.

Wat verwacht je van een kerk?
Een kerk is een ontmoetingsplaats voor iedereen, een plek om samen te komen en God woord te overdenken en te zingen.

Wat is jouw aandeel in de MK?
De ontvangstcommissie, leuk om iedereen te ontmoeten voor aanvang van de zondagse kerkdienst.
De handwerkclub, heel gezellig met z’n allen spullen maken voor de bazaar.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Heel gezellig, je kunt met andere mensen praten, heb daar zelf jaren aan mee geholpen door koffie te schenken.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
In nog meer doen voor andere mensen.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen. Wat neem je mee?
Mijn man en foto albums.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Onze Trouwdag, wij zijn 52 jaar getrouwd en nog steeds gek op elkaar.

Als je Jezus één vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn?
Waarom Heer is er nog zoveel onrecht in uw wereld.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Dezelfde leeftijd ik voel me hier goed in.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Aan mw. D. Smeenk