Maak kennis met... Diny Smeenk- Dekker

Geschreven door Diny Smeenk-Dekker op . Gepost in Maak kennis met

Maak kennis met:
Diny Smeenk-Dekker. Geboren in 1942.

Hoe woon je met wie?
Samen met mijn man Bertus wonen wij aan de Achterstraat 34 in Lunteren. Wij hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen.

Wanneer en hoe ben je bij de MK terecht gekomen?
In1974 zijn we in Lunteren komen wonen en vanaf die tijd zijn we bij de Maranatha kerk aangesloten.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Met een nieuwslezer van tv. Het nieuws lezen lijkt mij heel leuk om te doen.

Hoe ziet er een ideale dag er voor jou uit?
’s Morgens rustig opstaan, dan een uurtje tennissen. ‘s Middags even bij de kinderen en kleinkinderen een kopje koffie drinken en ’s avonds met manlief
uit eten!

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Een van mijn favoriete boeken is “ïn dienst van de dictator” van Ingrid Steiner-Gashi, Het gaat over het leven van - en de vlucht van een Noord Koreaanse agent. Heel bijzonder!

Wat verwacht je van een kerk?
Naar mijn mening moet een kerk een gemeenschap zijn waar men zich thuis kan voelen en waar je zondags naar een dienst gaat waardoor je gevoed wordt
door de boodschap in lezing en meditatie, het gezamenlijk zingen en bidden.

Wat is jouw aandeel in MK?
Mijn aandeel is dat ik bezoeken breng aan enkele gemeenteleden in het kader van “omzien naar elkaar” en ook verjaardagsbezoek brengen aan 75 plussers,
doe mee met de bloemengroet en samen met mijn man een kerkbalans wijk.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Waardevol! Met een kop koffie in de hand kom je toch wat makkelijker met een ander in gesprek, maak je makkelijker contact met iemand die je niet of
minder goed kent en het heeft ook dat gemeenschappelijke.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Toch eerst even nadenken voor ik iets zeg, naar mijn mening begin ik vaak te snel te praten.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen ?

De geboorte van ons eerste kleinkind, heel dankbaar en blij waren wij toen wij hoorden dat wij opa en oma waren geworden. Mijn man had toen kerkenraadvergadering maar ik heb hem toch wel even gebeld, dat is nu alweer 14 jaar geleden.

Als je Jezus een vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn ?
Wilt U a.u.b. zo maken dat er geen kind, hetzij ver weg of dichtbij, meer hoeft te lijden.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Dan zou ik wel 10 jaar jonger willen zijn. Ik hoef bijv. geen 20 jaar meer te zijn ik denk dat ik me daarin ook niet meer thuis zou voelen.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Aan Els Meijering