Maak kennis met... Tim van de Kaa

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Kaa-Tim-van-deMaak kennis met
Tim van de Kaa, 24 lentes jong.

Hoe woon je met wie?
Ik woon in het buitengebied van Lunteren, zonder huisdieren (muggen niet meerekend).

Wanneer en hoe ben je bij de MK terecht gekomen?
Als kind ging ik met mijn ouders mee naar de kerk en heb op mijn 18de de keuze gemaakt zelf ook voor en met God te willen leven. De Maranathagemeente vind ik een fijne plek om hier aan te werken.

Voor wie heb je veel bewondering?
Voor een hoop mensen, maar in dit geval kies ik een bijbelfiguur: Paulus. Iemand die als christenvervolger, zelf christen werd en zelfs door martelingen en gevangenschap heen zich bleef richten op de bemoediging van anderen. Daar kan ik zelf ook bemoediging uit halen.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Oom Koos, de eigenaar van het gastenverblijf in Zuid-Afrika waar ik afgelopen zomer was. Voor hem heb ik ontzettend veel bewondering; hij geniet van elk bloempje en beestje op zijn prachtige terrein. Iemand die zich niet op laat jagen, ondanks zijn harde werken, maar tijd neemt voor mensen en natuur en mede daardoor erg geliefd was in zijn omgeving. Die mentaliteit trekt mij, en natuurlijk Zuid-Afrika.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Hoe heerlijk ik het op mijn eigen stekkie ook heb, dan kies ik toch voor een vakantiedag; beginnen met een heerlijk ontbijtje op een terrasje in een pittoresk dorpje en vervolgens cultuur te gaan snuiven of een mooie wandeling maken. De mooie zomeravond met goed gezelschap afsluiten en ik heb een topdag gehad.

Wat verwacht je van een kerk?
Een thuis/ familie gevoel; een vertrouwde omgeving waar je je dingen mee naar toe kunt nemen. Waar je het kwijt kunt als je een geweldige dag hebt gehad, of dat je het gevoel hebt dat je halve wereldje net is ingestort. Als je door de gemeente heen ziet dat God Zijn hand naar je uitstrekt. En een plaats van aanbidding, onderwijzing en gebed. Samen God groot maken en Zijn weg zoeken, tot nieuwe inzichten
komen door gesprekken of verkondiging, en een plaats waar je door gebed je kruiwagen bij het kruis achter kunt laten.intervieuwmetmicrofoon

Wat is jouw aandeel in de kerk?
Ik zit bij het Beamerteam, de Jeugddienstcommissie en een kring. Tot voor kort was ik catecheet. Verder lig ik regelmatig in de kruipruimte voor de beeld en geluidsinstallatie.

Wat is je grootste kracht?
Doorzettingsvermogen en technisch inzicht, denk ik...

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Een beetje beter plannen en iets meer discipline zou soms niet verkeerd zijn.

Je word gedwongen om je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen, wat neem je mee?
De mensen die in mijn huis zijn, en mijn fotoalbums van kinderjaren. De rest dekt de verzekering vast wel.

Wat wil je dat er op jouw begrafenis over je word gezegd?
Ik hoop dat ze mijn leven vieren, me herdenken zoals ik was en zich ook leuke anekdotes herinneren. Dat en dat men er op vertrouwd dat ik naar een betere plek gegaan ben.

Als je Jezus 1 vraag zou mogen stellen, welke zou dat dan zijn?
Is er een manier om te verwoorden wat U voor mij gedaan heeft?

Aan wie wil jij de pen doorgeven?
Ik wil de pen graag doorgeven aan Marco van den Top.