Maak kennis met... Marco van den Top

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Top-Marco-van-deMaak kennis met ...
Marco van den Top, 31 december 1961

Hoe woon je en met wie? (mensen,dieren)
Ik woon samen met mijn vrouw Beppie en onze dochters Laura en Julia en onze poes Zwart, daarnaast hebben we nog een vijver vol vissen en een hamster

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Ik ben meegegaan met mijn ouders vanuit de Oude kerk waar ik gedoopt ben en vervolgens in de kapel en toen mee naar de nieuwe Maranatha kerk

Voor wie heb je veel bewondering?
Mijn ouders omdat ik een vrije en zeer onbezorgde en liefdevolle jeugd heb gehad!

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Ik zou wel eens willen ruilen met iemand die zich echt nergens druk om hoeft te maken en ook nergens afhankelijk van is, gewoon kunnen doen waar je zin in hebt. Echter denk ik dat ook deze mensen hun problemen hebben zoals bijna ieder mens!

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Een ideale dag is een dag in de vakan-tie in een warm land waar niets moet en hoeft met Beppie en mijn meiden en weten dat het op het werk allemaal goed draait.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Ik lees erg graag Baantjer of verhalen over het verzet op de Veluwe in de 2e wereld oorlog!

Wat verwacht je van een kerk?
Een kerk is een plek waar ik dicht bij God ben met veel lieve mensen om mij heen die betrokken zijn bij de kerk en waar je soms kippenvel krijgt door wat er gedaan, gezongen en gezegd wordt in positieve zin!

Wat is jouw aandeel in de MK?
Mijn rol is dat ik jeugd ouderling ben, alhoewel dat 18 mei stopt. Ik wil(de)  graag dat mijn kinderen ook dicht bij de kerk betrokken zouden zijn vandaar dat het een grote drijfveer was om het voor de jeugd in de MK leuk en ook aantrekkelijk te maken. Om er met plezier te kerken en het serieus en begrijpelijk te maken wat er gezegd werd voor hen. Het moet een belangrijk iets in ons en hun leven worden dat God er is, altijd en overal en ook voor een ieder persoonlijk! God geeft ons elke stap die we maken....... bijzonder toch!intervieuwmetmicrofoon

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Ik vind koffie drinken na de dienst heel goed voor ontmoeting en ook omzien naar elkaar, want dat hebben we heel erg nodig, omzien naar elkaar in goede en slechte tijden.

Wat is voor jou de leukste manier om 50 euro uit te geven?
Lekker uit eten met Beppie!

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Soms reageer ik te heftig en zou ik eerst tot 10 moeten tellen en dan pas actie ondernemen of iets zeggen.

Wat is jouw grootste kracht?
Ik denk dat mijn krachten liggen in mensen aansturen en motiveren om samen iets op poten te zetten.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Ik zou graag de dag opnieuw doen toen ik mijn vader voor het laatst gesproken heb voor hij stierf om afscheid te nemen.

Als je Jezus één vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn?
Ik zou vragen wanneer hij komt om ons allemaal mee te nemen naar zijn koninkrijk.

Als je de kans had om je leeftijd te veranderen, zou je dan jonger of ouder willen zijn, en waarom?
Die kans is er niet en mijn motto is dan ook leef elke dag die God je geeft en geniet ervan want dat vind Hij ook fijn.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Ik wil de pen doorgeven aan Yvonne Budding.