Maak kennis met... Yvonne Budding

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Maak kennis met

Budding-YvonneMaak kennis met ...
Yvonne Budding geboren 1971

Hoe woon je en met wie? (mensen,dieren)
Ik woon aan de Oude Arnhemseweg in Lunteren samen met Marco en onze kinderen Jeroen, Niels, Inge en Noortje en hond Pippa.

Wanneer en hoe ben je in de MK terecht gekomen?
Ik ben met mijn ouders en zus in 1975 in Lunteren komen wonen. Voor zover ik weet zijn we vanaf die tijd bij de Maranathakerk betrokken.

Voor wie heb je veel bewondering?
Mensen die goed met andere mensen kunnen omgaan, die ´echt´ naar anderen luisteren, en daar tijd insteken. Dit lijkt misschien meer tijd te kosten maar het kan ook veel probleempjes voorkomen.

Hoe ziet een ideale dag er voor jou uit?
Vroeg opstaan, ´de dag zien beginnen´ op een mooie plek zoals het Wekeromse zand. Samen ontbijten met ons gezin. Vervolgens met elkaar wandelen langs het strand,  lekker uitwaaien. En de dag afsluiten bij een vuurtje en gezellig napraten.

Wat is je favoriete boek, film of Bijbelse figuur en waarom?
Ik heb geen speciale voorkeuren of favorieten. Op dit moment ben ik bezig in een boekje wat door m’n zus werd aangeraden. Het heet ‘leven na de genadeklap’ van Arie de Rover. De film The Shawshank Redemtion die in de jeugddienst is besproken wordt er ook in aangehaald.

Wat verwacht je van een kerk?
Een plek waar ik me thuis kan voelen, mag leren en aan mijn geloofsontwikkeling kan werken. En een plek waar ik mensen ontmoet met wie ik iets gemeenschappelijks deel.

Wat is jouw aandeel in de MK?
intervieuwmetmicrofoonBen net voor de zomervakantie gestopt met de kindernevendienst maar hoop in september mee te gaan draaien in de jeugdraad.

Wat vind je van koffiedrinken na de ochtenddienst?
Het koffiedrinken vind ik een leuk moment om even ‘om te zien’ naar elkaar en even bij te praten. Leuk vind ik ook dat we bij droog en mooi weer naar buiten kunnen lopen, het is soms lastig om binnen niet met je hete koffie tegen iemand aan te botsen.

Waar zou je graag beter in willen zijn?
Ik zou verbaal wel wat sterker willen zijn, mezelf duidelijker kunnen verwoorden.

Je wordt gedwongen je huis te verlaten en mag twee dingen meenemen. Wat neem je mee?
Dingen zijn maar dingen…. ‘k Zou zo gauw niets weten. Als ons gezin al meegaat, dan heb genoeg aan ‘mijn herinneringen’.

Als je één moment in je leven opnieuw zou mogen beleven, welk moment zou je kiezen?
Eén moment wat ik zou kiezen om nog eens over te kunnen doen is het moment, net na de bevalling, waarbij je een klein warm mensje in je armen krijgt. Wat heb ik een geluk dat ik dit vaker heb mogen beleven.

Als je Jezus één vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn?
Ik zou willen vragen of ik op de goede weg zit en op de juiste manier bezig ben in mijn leven, de juiste keuzes maak.

Aan wie wil je de pen doorgeven?
Ik wil graag de pen doorgeven aan Gerard Nap.