Kosters

op . Gepost in Taakgroepen

Door de week is de koster gastheer of gastvrouw namens onze gemeente. Hij of zij zorgt dat men zich welkom voelt. Aan hem of haar kunt u vragen in welke ruimte u moet zijn voor een bepaalde activiteit. Daarnaast zal hij of zij zorgen voor een kopje koffie of thee.

Mocht u vragen hebben dan kunt u daarvoor ook bij hem of haar terecht. Na afloop van activiteiten zorgt de kosten, samen met de aanwezigen, dat de kerk weer netjes wordt achtergelaten en afgesloten.

Op zondag zorgt de koster ervoor dat de diensten probleemloos verlopen. Hij opent de kerk, legt orde van diensten klaar, draagt zorg voor het aansteken van de paaskaars, het eventuele verwisselen van het antependium en het klaarzetten van de kandelaren voor de nevendienst.

Daarnaast zorgt hij o.a. voor de verwarming, de verlichting, het geluid en zet hij een glas water klaar voor de voorganger. Kortom een koster doet zeer veel werk, vaak achter de schermen, maar hij is een onmisbare figuur bij het liturgisch gebeuren en is medebepalend voor het welkom van de kerk.